Fontos győzelmet aratott a PMFC idegenben

2023. február 5. 19:23 2023. feb. 5. 19:23

Borzasztóan rosszul kezdte az újévet a Pécsi MFC, tükörsima vereséget szenvedtek a Kazincbarcikától, azonban most rögtön sikerült idegenben javítani.

A piros-feketék nem indultak el lefelé a lejtőn, a pécsi szurkolók legnagyobb örömére, ugyanis a fájó vereség után gyorsan talpra álltak. Weitner Ádám vezetőedző és tanítványai Mosonmagyaróvárra látogattak, ahol nagyon nehéz mérkőzés várt rájuk, még azzal együtt is, hogy a mosoniak nem állnak túl jól a Merkantil Bank Liga tabelláján.

A lassú iramú mérkőzés első félideje döntetlennel ért véget, a nagyérdemű viszont láthatott egy-egy gólt mindkét oldalon. Tóth-Gábor Kristóf révén még a pécsiek szereztek vezetést a 41. percben, de gyorsan jött a válasz Papp Szilárd jóvoltából.

A második játékrészt megnyomta a PMFC és ennek meg is lett az eredménye: Gera Zalán találatával újra megszerezte a vezetést a pécsi alakulat, de ezúttal már sikerült is a lefújásig megtartani az előnyt.

Végeredmény: Mosonmagyaróvári TE - Pécsi MFC 1-2

Ezzel a győzelemmel a PMFC bebiztosította helyét a tabella 3. pozíciójában, a második helyen tanyázó MTK mindössze 2 pontra van Weitner Ádám csapatától. A Mosonmagyaróvárat 1 pontra megközelítette a szintén győzelmet arató Szentlőrinc, amely viszont még osztályozós helyen tartózkodik.