Fontos győzelmet ért el a PEAC női kosárlabda csapat

2022. november 3. 21:23 2022. nov. 3. 21:23

A Rátgéber Akadémia Fűzy Ákos centerpályáján fogadta az NKA Universitas PEAC, az Európa Kupa csoportfavoritját, a friss világbajnok amerikai centerrel felálló, izraeli Elitzur Landco Ramlát. Ez lesz az első FIBA Európa Kupa meccs az NKA sportcsarnokban. Emlékezetes volt az izraeli csapat tavalyi pécsi meccse, amelyen izgalmas, közönségszórakoztató összecsapáson, 90-83-as győzelmet tudott aratni közel egy éve az NKA Universitas PEAC. Ismétlés sikerült 2022. novemberében 78-58-as eredménnyel zárult a mérkőzés.

NKA UNIVERSITAS-PEAC - Elizur Landco Ramia 78-58

(12-16, 20-14, 31-13, 15-15)

Bombaerős, és idén eddig egy híján minden meccsét megnyerő ellenfelet fogadnak Pécsett Kiss Virágék, friss világbajnok amerikai centerrel a soraiban érkezik az izraeli sztárcsapat, az Elitzur Landco Ramla. Már tavaly sem volt gyenge a Ramla, óriási bravúrnak számított, hogy Pécsett egy igazán látványos, izgalmas, fordulatos, kosarakban bővelkedő meccsen nyertek ellenük a pécsi lányok. A vendégek idén sem bíztak semmit a véletlenre, még jobb játékosokat válogattak össze, akik a miskolci első fellépésük óta csak nyerni tudtak. – Alapvetően inkább szűkebb rotációval játszanak – jellemezte Iványi Dalma a Ramlát, amelynek a Miskolc elleni az egyetlen veresége az idén. – Négy-öt nagyon jó játékosuk is van, köztük egy friss világbajnok Shakira Austin személyében, aki a center poszton szerepel. A lett irányító, Babkina is Ramlában kosárlabdázik, személyében egy nagyon tapasztalt játékossal erősödtek. Rajtuk kívül egy amerikai és egy belga válogatott légiósuk van, mellettük két-három nagyon jó izraeli játékos alkotja a csapatukat, olvashattuk a pécsi együttes internetes honlapján.

A mérkőzés megkezdése előtt a PEAC vezetői köszöntötték Dudasova Nikolát, aki szerda este az izraeli csapatban lépett pályára, előző évben a PEAC együttesét erősítette. Virágcsokorral Sarok Nikolettől köszöntek el, aki éveken keresztül a pécsi csapat játszott és csapatkapitány is volt. Niki befejezte az aktív kosárlabdát. Játékkal is kedveskedtek a szurkolóknak. A játékosok bemutatása után a hazai kosaras hölgyek teniszlabdákat dobtak a szurkolok közé, akinek sikerült labdát szerezni az kapott egy nagyadag pattogatott kukoricát.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: - Fontos győzelem volt, több kört szeretnénk játszani. A hosszú szünet után tovább tudtuk növelni a lepattanó szerzéseket. Hangsúlyozom fontos győzelem és nagy győzelem volt.

SieraCalhoun, a PEAC legeredményesebb játékosa: -Az első félidőben nem raktuk össze a védekezésünket. A nagyszünetben átbeszéltük, hogy ne kapjunk ennyi gólt. Nagyot változott a játékunk a folytatásban. Jó képességű csapatot vertünk meg húsz ponttal. Csapatból mindenki hozzá tett a győzelemhez.

Shira Haelion Ramia, a vezetőedzője: - A PEAC jól játszott különösen a második félidőben. A hazaiak lepattanó szerzésben jobbak voltak nálunk, jobb százalékkal dobtak, gratulálok a győzelmükhöz.

 

Szerző: Szabó Ferenc