Fontos változások a PEAC kosárlabda csapatánál

2022. szeptember 21. 10:30 2022. szept. 21. 10:30

Hétfőn kora este szurkolói ankétot tartottak a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Az NKA Universitas PEAC NB I-es női kosárlabda csapatának vezetői bejelentették, hogy a csapat új otthona a Rátgéber Akadémia létesítménye, a Lauber Dezső sportcsarnok építési munkálatai miatt. Megtudtuk azt is, hogy ugrálni a kihúzott lelátón balesetveszélyes.

A rendezvény a szerevezők bemutatásával kezdődött. Elsőnek Lukács Anikó szólalt fel, aki a Rátgéber Akadémia ügyvezetője, majd bemutatta a létesítmény vezetőt Sztojkovics Évát, Kond Árpád ügyvezetőt, Hartung Anita szakmai igazgatót, végül a biztonsági szolgálat vezetőjét, Varga Zsoltot. Hozzátette, hogy új biztonsági szolgálattal szerződött az Akadémia.

Az Akadémia ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy biztonsági okokból a kihúzott lelátón tilos ugrálni. Ha a szabályt megszegik, kiürítik a lelátórészt és a szurkolókat áttelepítik a talajra épült közvetlen lelátóra. Lukács Anikó hozzátette, hogy a kihúzott lelátóról 5 méterre van a játéktér, a rögzítettről 10 méterre. Az ügyvezető bejelentette, hogy a csapat vezetése úgy döntött, hogy 2022.12.31-ig belépőjegy nélkül látogathatók a mérkőzések.

Megtudtuk, hogy a létesítmény üzembehelyezésénél az EXPO CENTERT és a PÉCS PLAZAT jelölték ki parkolóhelynek. Így közelben nem lehet a szurkolói autókat letenni.

A szakmai igazgató elmondta, hogy 5 magyar és 4 idegenlégiós alkotja a csapatot. A külföldiek közül 3 már itt edz a magyar maggal. A hiányzó játékosok az akadémiáról kerülnek a csapathoz. Anita megjegyezte, hogy mind a 4 külföldi magas játékos. Tájékoztatást adott a szekszárdi Sió Kupáról. Itt az elsőszámú irányító még nem játszott, ezért nem sikerült számukra jobban a torna, tette hozzá. A szombati bajnoki nyitány a TFSE-MTK otthonában biztosan, hogy jobban fog sikerülni, majd hozzá tette, hogy a Budapestiek már jó formában vannak, hiszen az erdélyi Sepsiszentgyörgyön megnyerték a Sepsi Kupát. 

A szurkolók többen is véleményt mondtak az átigazolásokról. Volt aki több magyar játékos mozgást várt, volt aki 1300 szurkolónak szomorúan könyvelte el a távoli parkolási lehetőséget. A kemény mag egyik törzs szurkolója arról beszélt, hogy az ugrálást nem fogják mellőzni a mérkőzés lázába a nézők és ez költözést fog okozni a lelátón. Végül próba jelleggel abban maradtak, hogy a vezetőség eredeti elképzelése szerint indul az első hazai mérkőzés.

 

Szerző: Szabó Ferenc