Gól nélküli mérkőzést játszott a PMFC a Szeged ellen

2022. május 9. 10:53 2022. máj. 9. 10:53

A vasárnap késő délután, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó csapatát fogadta a PMFC Pécsett, a Stadion utcában. A hétvégi vendégek stábjában jelentős változások voltak az elmúlt hetekben. Távozott a szegedi klubtól a szerb és magyar állampolgársággal rendelkező vezetőedző, Dragan Vukmir, aki 2021 tavaszán vette át a kék-feketék irányítását, helyét megbízott szakvezetőként Andorka Péter vette át, aki játékosként több idényben szerepelt a PMFC színeiben.

A Pécs-Szeged párharc hosszú múltra tekint vissza, a jogelődöket is figyelembe véve 1956 és 2022 között 40 első osztályú, 5 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottak le. Az összesített mérleget tekintve 20 baranyai győzelem mellett 12 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) 59, míg a kék-feketék 50 találatot jegyeztek fel az egymás elleni bajnoki meccsek során. Jelenleg a tabella 11. helyén álló NB II-es csapatunkra nehéz feladat vár vasárnap, ám szurkolóinkkal közösen ismét eredményesek lehetünk, olvashattuk a PMFC internetes oldalán. Vasárnap Vas László csapata 0-0-al zárta a mérkőzést.

A 3. percben pécsi védőjátékos, Sági ijesztette meg a hazai szurkolókat egy rosszul eltalált haza adással. Némi szerencsére volt szükség, hogy az ellenfél ne vezessen egy öngóllal.

A 10. percben Adamcsek Máté keménykedésért kapott sárgalapos figyelmeztetést, Sági Milán Horváth Krisztofert akasztotta, tettért szintén lapot kapott, Bana Gergely játékvezetőtől.

A 26. percben Vas László kényszerű cserét hajtott végre, Hegedűs Márk megsérült, helyére Svedyuk Alex érkezett.

A 30. percben a vendégjátékos, Temesvári is sárgalapos figyelmeztetést kapott gáncsolásért.

A keménykedések után a folytatásban már a kapuk is veszélybe kerültek. A 33. percben Futó veszélyeztetett szabadrúgásból, majd a másik oldalon Gajdos szintén szabadrúgásból dolgoztatta meg a pécsi kapust. A 42. percben szöglet után Grabant és Adamcsek veszélyeztette a vendég kaput.

A második félidő pécsi cserékkel kezdődött, Dávid és Grabant nem jött ki a második félidőre. Helyükre Zsemlye és Geiger érkezett. 

Az 55. percben Simon Ádám szabadrúgást pécsi kapus szögletre mentette. Gajdos rúgta a szögletet, lövése a kapufáról a mezőnybe pattant.

Az 57. percben újabb PMFC csere, Bíró Bence helyére Tihanyi Olivér érkezett.

A 64. percben Katona Levente 11-est reklamált, a bíró sárgalappal jutalmazta.

A vendégek első cseréjüket a 67. percben hajtották végre, Gajdost Gréczi váltotta.

A 76. percben Gréczi a 16-os baloldali sarkától nagy erővel célozta meg a pécsi kaput, Bukrán lábbal nagy bravúrral szögletre mentett.

Nagy készülődés a 88. percben, miután Geigert Odor rúgta fel a vendég kaputól 21 méterre. Adamcsek szabadrúgása elakadt a sorfalban. 

Vas László, a PMFC vezetőedzője: - gratulálok a Szeged egész éves teljesítményéhez. Ütőképes, jó csapat. Az lehet, hogy az edzőváltás megzavarta a vendégeket. A mi játékosaink mindent megtettek a győzelem érdekében, tudtuk kontrollálni a találkozót. Igazságos eredmény született.

Andorka Péter, a Szeged megbízott edzője: .– Kompaktan, jól játszottunk, csapatként funkcionáltunk. A befejezéseknél azonban nem koncentráltunk eléggé.

A másik NB II-es labdarúgócsapat, a Szentlőrinc a már bajnok VASAS otthonába látogatott és 4-1 es vereséggel zárta a találkozót.

A PMFC egy hét múlva Dorogra utazik, majd az utolsó fordulóban, otthonában fogadja a Tiszakécske csapatát.  A Szentlőrinc május 15-én a Siófok csapatát fogadja, a bajnokság zárómérkőzést Kecskeméten játssza.

 

Szerző: Szabó Ferenc