Gólzáporos győzelem a Balaton partján

2021. április 5. 17:01 2021. ápr. 5. 17:01

A háromhetes szünet után, vasárnap este Siófokon lépett pályára a PMFC labdarúgócsapata bajnoki mérkőzésen. A válogatott szereplés miatti szünetben egyik csapat sem tétlenkedett. Amíg a siófokiak kettő, addig a pécsiek egy felkészülési találkozón léptek pályára. A PMFC felkészülése jobban sikerült. 5 gólt rúgtak a Balaton partján, és 4-1 re nyertek.

A PMFC NB II-es játékosai és stábtagjai a Merkantil Bank Ligában előírt szabályoknak megfelelően minden mérkőzés előtt koronavírus-teszten vesznek részt, a vasárnap 17:00-kor kezdődő BFC Siófok elleni másodosztályú találkozó előtt azonban kiderült, hogy Óvári Zsolt COVID-tesztje pozitív eredménnyel zárult. A klub azonnal elkülönítette az érintetett labdarúgót, aki házi karanténját tölti. Középpályás visszatérése az egészségügyi protokollt követve várhatón hosszú időt vesz majd igénybe. A siófoki találkozót szintén kihagyja Sági Milán, aki korábban vállműtéten esett át. Ő jelenleg rehabilitációját végzi. Preklet Csaba pedig öt sárga lapos eltiltása miatt kénytelen kihagyni a Balaton-parti mérkőzést, mondta el a pécsi sajtófőnök, Vereby Csethe Bence.

 

  • A 16 percben Adamcsek a félpályáról Geigerhez továbbította a labdát. Majd egy kis fejjáték a kaputól 28 méterre. A pécsi csatár, Geiger betört a 16-on belülre és az ötös vonaláról bal alsó sarokba löte a labdát, 0-1.
  • A 30. Kiss Balázs előre vágta a labdát Horváth elé, aki becselezte magát a 16 os vonalon belülre. A 11-es pont tájékán tartózkodó Gálhoz akarta a labdát továbbítani, ám Katona Levente mentése, a saját kapuba juttatta a labdát, 1-1, öngól. 
  • A 40. percben többen lökdösődni kezdtek, az asszisztens is bejött és a felek közé ált, a labdarúgók lapok nélkül megúszták a csete-patét. 
  • A 45. percben a PMFC beszorította ellenfelét kapuja közelébe, a vendégek több szabadrúgáshoz jutottak, de a lövések alapvonalon túlra, vagy a sorfalban elakadtak.
  • Az 53. percben újabb begyakorolt figura a PMFC-től. Futó partdobása a Siófok 11 -es pont közelébe kerül. A siófoki Jagodics a pécsi Bartha elé fejelt.  A rutinos támadójátékos 2 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt 1-2.
  • Az 55. percben, sorozatban adták el a labdát a siófokiak. Hegedűs Márk- Grabant Bence a labda útja, az utóbbi közelről a hazai kapus lába között megszerezte a PMFC harmadik gólját, 1-3. 
  • 59. percben hazai 11-es. Helesfai Donát a jobb alsó sarokba tartó lövést kiöklözte. A hazai játékos ismételt, de a pécsi kapus azt a lövést is hárította.  
  • A 69. percben a PMFC is rúghatott 11-est. Deutsch Bence buktatta Adamcsek Mátét. A sértett volt az ítélet végrehajtó. Máté büntetője az ellenfél kapujának jobb alsó sarkába került 1-4.
  • A 81. percben Konya egyedül indult meg a siófoki kapu felé, lövése a kapu oldalhálóját érte el. A találkozón a PMFC végig fölénybe játszott. Dicséretes teljesítményét igazolják a rúgott gólok száma is.

Szerző: Szabó Ferenc