Gólzáporos PMFC siker a Nyíregyháza ellen

2021. október 31. 21:34 2021. okt. 31. 21:34

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap késő délután a Nyíregyháza együttesét fogadta. A piros -feketék egy hete a Győri ETO otthonából három ponttal érkeztek haza. A Nyíregyháza hazai pályán verte a Szolnokot. A tabellán a vendégcsapat az élbolyhoz tartozik. A PMFC a középcsoporthoz. Vas László együttese hetek óta lendületben van és ez nem szakadt meg a Nyíregyháza ellen sem.

A PMFC támadásaival kezdődött a mérkőzés. Az 5. percben Adamcsek szöglete jó helyre szállt de a vendég védők némi szerencsével hárították. A 7. percben Németh 22 méterről hatalmas lövést küldött a Nyíregyháza kapujára. A csatár bánatára a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 11. percben a vendégjátékos Hamed szögletet tekert a pécsi kapura, Futó tudta kivágni a labdát a mezőnybe.

A 17. percben a 16-os meghosszabbításától, az oldal vonal közeléből, vendég szabadrúgás. A pécsi Sági a mérkőzés első sárgáját be is gyűjtötte. A szabadrúgás a pécsi kapu elé került, ahol a védelemből előre merészkedő Szokol betalált a pécsi kapuba 0-1. Alig 3 perc telt el és a PMFC egyenlített. Ahogy a hazaiaknál szokás Futó végezte el a partdobást, egy védő kifejelte Kónya elé. A hazai játékos fejjel Futóhoz továbbított, aki nem hibázott és megszerezte a PMFC egyenlítő gólját 1-1. A 26. percben a középpályán adogató vendégektől Geiger szerezte meg a labdát, amit Tihanyihoz továbbított. A pécsi csatár egy csel után Hegedüshöz továbbított.  A fiatal támadó egy-két látványos cselt mutatott be, majd 18 méterről betalált a vendégek kapujába, 2-1. Ismét Futó partdobásból eredményes a PMFC. Zsombor a kapu közeléből eldobott labdája Rácz László elé került, aki a gólvonal közeléből nem hibázott. A játékszert a hálóba továbbította, 3-1. A 34. percben a második vendégjátékos, Szabó Bálint is sárgalapot kapott, Zám Zsolt játékvezetőtől durva játékért.

Három percig tartó Nyíregyházai ijesztgetés, majd három gól a válasz az első félidőben, 

A második félidőre Feczkó Tamás cserélt. A támadó ékét Andrei váltotta. A vendég mestere az 53. percben a középpályán is cserélt. Az 56. percben a pécsi Geiger csapata első sárgalapos figyelmeztetését gyűjtötte be. Vas László az 59. percben döntött csere mellett, Tihanyit, Hursán váltotta. A 62. percben nagy készülődés a pécsi kaputól 30 méterre, egy szabadrúgás okán, Futó volt szabálytalan, be is gyűjtött egy sárgalapot. A lövést a pécsi védők könnyedén hárították. Greso is megcélozta Helesfay kapuját, a lövés a pécsi portásnak nem okozott gondot. A 69. percben a pécsiek passzolgattak a felező vonal közelében, majd az előre vágott labda Adamcsekhez került. Egy könnyű csel után 17 méterről a vendég kapus mellett megszerezte a PMFC negyedik gólját, 4-1. A 72. percben mindkét edző cseréket hajtott, végre, a vendégeknél Sigér helyére Hleba érkezett. Vas László Adamcsek helyére Biró, Geiger helyére Preklet érkezett. Ismét remek partdobás jobbról. Több pécsi fején pattogott a labda, amikor Biró maga elé tette és nagy erejű lövése be akadt a vendégek kapujába, a játékos a PMFC színeiben első gólját szerezte  5-1. A 84. percben csereként pályára lépett Károly végzett el szögletrúgást, majd Preklet látványos gólt fejelt, 6-1.

Remek napot fogott ki a PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap este Pécsett, a Stadion utcában. A kilátogató ezer szurkoló remek mérkőzést gólokban gazdag találkozót láthatott. A válogatott kötelezettsége miatt legközelebb két hét múlva Békéscsabán lép pályára a PMFC.

 

Szerző: Szabó Ferenc