Győrben folytatja Iványi Dalma

2020. április 29. 16:41 2020. ápr. 29. 16:41

Elhagyja legnagyobb sikereinek helyszínét a pécsi női kosárlabda ikonikus alakja, Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. A sportoló az élvonalban Kecskeméten kezdett játszani, majd a PINKK-Pécsi 424-ben fejezte be pályafutását. Huszonnégy évet játszott az NB 1-es magyar bajnokságban, 1990-2014 között de belekóstolt az amerikai bajnokságba is. Július 1-től az UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedzőjeként folytatja pályafutását.

 „Nem vagyok az a vándormadár típus, ha jól érzem magam valahol, akkor nem töröm a fejem a váltáson, az adott helyen, helyzetben keresem az új kihívásokat. Márpedig Pécsett, a PVSK-nál jól éreztem magam, ezért is volt nagyon nehéz a döntés. Ugyanakkor úgy ítéltem meg, hogy szakmai szempontból a győrieké olyan ajánlat, amit hiba lenne visszautasítani, ezért nehéz szívvel bár, de elfogadtam” – mondta a döntésének hátteréről Iványi Dalma a PVSK oldalán.

A PVSK elnöke, Czerpán István  sajnálja, hogy az egyesület egyik meghatározó személyisége távozik a klubtól, megérti és elfogadja Iványi Dalma döntését, egyben biztosítja támogatásáról a klub ikonját. Az egyesület büszke arra, hogy a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója az első osztályban folytatja pályafutását, ezzel is jó hírét viszi a Pécsi Vasutas Sportkörben folyó szakmai munkának, mondta az elnök.

Iványi Dalma júliustól az UNI Győr MÉLY-ÚT NB 1-es női kosárlabda csapatánál vezető edzőként folytatja munkáját a 2020-2021 bajnoki évben. 

"Olyan edzőt kerestünk aki a tragikusan elhunyt Fűzy Ákos edzői hitvallását újra tudja kezdeni Győrben. Ákos akarat, hit, szenvedély szellemében vezette az edzéseket. Dalmától ugyanezt várjuk el"

- nyilatkozta lapunknak Fűzy András, a koronavírus járvány miatt a félbeszakított bajnokságot a nyolcadik helyen záró csapat elnöke, Fűzy Ákos unokatestvére.

Megtudtuk, hogy a Rába parti városban hosszú távú tervek megvalósítást kezdik el. Dalmát 3+2 évre szerződtették 2020. július 1-től. Az ősszel kezdődő bajnokságban az első cél az építkezés. Legfontosabb a saját nevelésű játékosok mellet magyar játékosok beépítése a csapatba, valamint az anyagi lehetőségek figyelembevételével idegenlégiósok szerződése. 

Az elnök szerint rendkívül erős szakmai vezetés kezdi meg a munkát az új bajnokságban. Iványi Dalma mellett szakmai tanácsadó lesz a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert, akivel Dalma a nemzeti csapatot irányítja. Iványi közvetlen segítője Fűzy Antolovics Adél lesz, a játékosokkal egyénileg Merim Mehmedovics foglakozik, az utánpótlás csapatokat Gálos László irányítja.  

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP