Győzelemre készül a Siófok ellen a PMFC, a Szentlőrinc Győrben küzd vasárnap

2020. október 3. 15:09 2020. okt. 3. 15:09

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap öt órai kezdettel a Siófok csapatát fogadja a Stadion utcában, pécsi siker esetén a tabella 7. helyére is előreléphetnek a mecsekaljaiak. A Szentlőrinc a WKW ETO FC Győr csapatához utazik a hét utolsó napján, a pontszerzés lassan létkérdés lehet a tabella 18. helyén álló baranyai csapatnak.

Változott a héten a PMFC kerete: a 23 éves középpályás, Nikics Nemanja, aki az elmúlt 10 forduló alatt egyszer lépett csereként a pályára, távozott a csapattól. Ugyanakkor Tiszakécskéről leigazolták a rutinos, 28 éves középpályást, Tölgyesi Viktort. Az MLSZ is változtatott: a koronavírus-járvány miatt október másodikától felnőtt mérkőzéseken is engedélyezett az öt csere, valamint megemelték a csapatok játékoskeretét.

Elmúlt hétvégén a PMFC és mostani ellenfele, a Siófok is vereséget szenvedett, Óváriék Debrecenben, a Balaton partiak otthonukban maradtak alul. Október 4-én viszont győzelmi esélyekkel lépnek pályára a piros-feketék a Stadion utcában.

Futó Zsombor csapatkapitány elmondta, megvolt a szokásos videóelemzés megvolt, kivesézték a Siófokot. Számukra a győzelem az elfogadható eredmény vasárnap. Hozzátette, nagyon szoros a középmezőny, ezért is jó lenne a három pont begyűjtése.

Vas László, a pécsiek mestere (fotó: Szabó Ferenc)

A vezetőedző, Vas László arról beszélt, hogy a játékosai többsége rutintalan labdarúgó, nincs mögöttük NBI-es múlt, ahogy a második vonal legtöbb csapatában. Tudja, hogy a szurkolók mindig az eredményes játékot várják a csapattól. A siker, a gólok sokszor egy hibás döntés után, a 4-5. sikeres passz után következnek be. A Siófok ellen is minden pályára lépő a tudásának legtöbbjét fogja adni, így volt ez az elmúlt 10 fordulóban is. Vas szeretné, ha a PMFC-drukkerek örömmel mennének haza vasárnap este.

A tabella 18. helyén lévő Szentlőrinc NB II-es csapata nehezebb ellenféllel játszik vasárnap késő délután, mint a megyeszékhely együttese, a WKW ETO FC Győr ellen mérkőzik. Az ETO eddig a Gyirmót-Győr gárdájánál gyengébben teljesít, de mindkét győri gárda sok rutinos labdarúgóval lép pályára.

Marián Sluka (fotó: Szabó Ferenc)

A Szentlőrinc is fejlesztette keretét, leigazolták a PMFC-ből távozó Nikics Nemanját leigazolták, valamint Torvund Alexander és Lakusic Milos is a csapatot erősíti. Vezetőedzőjük, Marián Sluka arról beszélt lapunknak, hogy sokkal pontosabb játékra lesz szükség, mint amit a Nyíregyháza ellen mutatott a csapat, a fegyelmezetlenség sem megengedhető, nagyon nagy szükség van pontra, pontokra.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP