Győzött a PEAC a PINKK együttese ellen

2022. december 27. 15:39 2022. dec. 27. 15:39

Pénteken, az eredeti időponthoz képest korábban, 15 órakor fogadta a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, az NKA Universitas PEAC csapatát a PINKK Pécsi 424 NB I-es női kosárlabda csapata. Az első körben 87-60 arányú vereséget szenvedett idegenben a PINKK. Céljuk egy szorosabb végeredmény kialakítása volt hazai környezetben. A PEAC csoportelsőként jutott tovább az Európa Kupa küzdelmeiben, a bajnokságban jelenleg a 4. pozíciót foglalják el. Két hazai összecsapással zárják az idei évet az élvonalban játszó női kosarasok. A PINKK célja kevésbé sikerült.

PINKK Pécsi 424-NKA Universitas PEAC 61-84

(15-28, 13-19, 20-18, 13-19)

 

Némi bonyodalommal kezdődött a mérkőzés, két alkalommal is a labda feldobása előtt a közép körből a játékvezető vissza rendelte a csapatokat a kispadra. A játékosok ismételt bemelegítéseket végeztek. Kiderült a jegyzőkönyv nem hibátlanul készült el. Ezért először 3 majd 5 perc rendkívüli szünet volt a mérkőzés megkezdése előtt.

A hűvös sportcsarnokban a vendégek indították sikeresebben a játékot. A 2. percben 0-5, majd az 5. percben 4-11. Hazai oldalon Kovács Kitti és Vince Nikolett talált a zsákba. A vendégeknél, Laczkó Sára jeleskedett két triplával és Wentzel Nóra közeli és távoli találataival. Kiss Virág sem akart lemaradni 15-28 a negyed végére.

A 13. percben 15-34 és hazai időkérés. A második negyedben a gyér számú szurkoló táborok a negyed 15. percben Zsilynszky Lillától láthatták az első hazai találatot. A negyed, Vince két sikeres büntetőjével zárult, 28-47.

A harmadik negyedben a PEAC vezetőedzője, Jovan Gorec folyamatosan cserélni kezdett. Annyi jelentett a mérkőzésen, hogy a PEAC kevesebb pontot ért el. Tették a PEAC-os lányok annak ellenére, hogy megérkezett az amerikai Ciera Burdick családja. Az édesapa egy sállal végig felállva buzdította lányát a győzelemhez. A PINKK edzője, Kovács Dénes időkérésekkel és kevesebb cserével próbálkozott, hogy szorosabbra teljesítse a mérkőzést.

Nem történt meglepetés a záró negyedben sem. Hajszálpontosan ismétlődött a második negyedben elért (13-19) eredmény. Igaz, a pontok jelentős részét nem azonos játékosok gyűjtötték. Szokatlan volt, hogy a PINKK sorra elhibázta a büntetőket. Például Tenyér Zsófi 8 dobásából egy sem esett a kosárba. A másik oldalon pozitív példa, hogy Wentzel Nóra 8 távoli kísérletéből 6 dobás 3-3 pontot ért.

Kovács Dénes, a PINKK Pécsi 424 vezetőedzője: Az elmúlt héthez képest sokat léptünk előre. Nem kezdtünk jól, puhán játszottunk, de aztán sikerült belekeményednünk a mérkőzésbe – vagyis az elejével nem lehetek elégedett, míg a folytatás már tetszett.

Jovan Gorec, a NKA UNIVERSITAS PEAC vezetőedzője: – Mindig nehéz a karácsony előtti mérkőzés, örülök, hogy a pályára lépők mindkét csapatból sérülés nélkül fejezték be a játékot. Úgy hiszem, a PINKK erősödni fog a jövőben. Igyekeztem mindenkinek egyformán lehetőséget adni, elosztani a perceket, mert a jövő héten is fontos összecsapás vár ránk

Wentzel Nóra, azPEAC legponterőssebb játékosa: Örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést karácsony előtt, viszont elég sok hibával játszottunk. Az elején még jobban tudtunk dominálni, mi diktáltuk a ritmust, de a második félidőben több hibával játszottunk, sok labdát adtunk el. Ezeket a következő meccsre ki kell javítanunk.

 

Szerző: Szabó Ferenc