Győzött a PMFC Szombathelyen

2021. december 12. 19:48 2021. dec. 12. 19:48

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a bajnokesélyes Szombathelyi Haladás otthonában lépett pályára vasárnap a PMFC. A pécsiek ellenfelének keretében számos rutinos, élvonalbeli múlttal bíró játékos futballozik, szerepelt már az első osztályban Guzmics Richárd, Rózsa Dániel, Verpecz István, Predrag Bosnjak, Devecseri Szilárd, Németh Milán és Délczeg Gergely is. Így nagyon nehéz feladat várt Vas László csapatára.

Az NB I-ben már játszott játékosok közül egyedül Rózsa Dániel került a kezdő csapatba.  A házi góllövőlistájukat az 5 találatos Tóth Milán vezeti. Vendéglátó az eddigi 19 forduló alatt 11 alkalommal szerezték meg a győzelemért járó 3 pontot, 4 alkalommal osztoztak a pontokon és csupán 4 meccsük zárult vereséggel, a gólkülönbségük 23-12, míg pályaválasztóként 17-8.

A szombathelyiek erősségét jól mutatta, hogy a 8-11. forduló során, valamint a 13. és a 15. játéknap után is a Merkantil Bank Liga tabellájának élén álltak. A feljutásáért nagy küzdelem folyik, az őszi szezont 40 ponttal a Vasas FC zárta az élen, második a 39 pontos DVTK, míg a Szombathelyi Haladás 37 megszerzett ponttal a találkozó előtt harmadik harmadik helyen zárta az őszi szezont.

A PMFC csapatáról irhatjuk, hogy hullámvölgybe kerültek október 31. után, akkor a hazai pályán a Nyiregyházát 6-1 re verték, majd a folytatásban a tabella utolsó helyén álló Tiszakécske is verte a PMFC-t.

A vasárnapi esti találkozó Szombathelyen jól indult a Pécs számára, a hórakásokkal körül vett pályán. Az 5. percben jobb oldalon elfutott Biró Bence. Becselezte magát a 16-on belülre, három védő között a 11-es pontról lazán a hazai kapus lába mellett megszerezte az első találatot, 0-1.

A 22. percben Kiss Bence lövést küldött a pécsi kapu előterébe. A 16-os vonalon álló Rácz elesve kézzel beleért a labdába. A hazaiak 11-est reklamáltak. A játékvezető, Káprály Mihály jogosan nem itélt büntetöt.

A hazai támadók a 40 és a 45 percben dolgoztatták meg Helesfay Donátot a pécsi kapuba. A szünetre 0-1-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Az 57. percben a hazaiaknál pályára lépési lehetőséget kapott az NB I-ben is megfordult Devecseri Szilárd.

A mély talajú pályán sok a szabálytalanság, a 69. percig 5 sárgalap került felmutatásra.  A hazaiak 3-at, a pécsiek 2 -öt kaptak.

A 72. percben a pécsi Tölgyesi egyedül tört kapura, Rózsa lábbal, bravúrral mentett.

A 78. percben hármas hazai csere, köztük a pályán az egykori 27 szeres válogatott Guzmics Richárd.

A 82. percben újabb PMFC szabadrúgás a 16-os vanaláról, Tölgyesi lövést hazai portás mezőnybe öklözte.

A PMFC tördelte a játékot, a hazaiak igazi gólhelyzet nélkül játszották végig a kilencven percet. A Vendégek végig küzdve megérdemelten hozták el Szombathelyről a 3 pontot.

 

Szerző: Szabó Ferenc