Hamar a gárda alapembere lett: Hegedüs Márkot ünnepelte a PMFC

2020. december 9. 20:41 2020. dec. 9. 20:41

A 2020-2021 évi NB II-es labdarúgó bajnokság tavaszi sorozatának első mérkőzésén kiemelkedő teljesítményt nyújtott Hegedűs Márk, a PMFC támadója. A közelmúltban születésnapját is ünneplő labdarúgó Dorogon két gólt rúgott és egy gólpasszt is jegyzett, amellyel csapata összesítésben 4-0 arányban nyerte meg az idegenbeli találkozót. A játékossal ennek kapcsán beszélgettünk.

A 22 éves sportoló 4 évesen kezdte labdarúgó pályafutását Szekszárdon, ahol végigjárta a korosztályos bajnokságokat. A Tolna megyeiektől két évre NB III-as Paksi FC II-be igazolt, majd onnan került vissza nevelő egyesületébe. Első edzőjének a jelenlegi mohácsi trénert, Kvanduk Jánost nevezte meg, aki éveken keresztül segítette pályafutását. A labdarúgó 2019-2020-as szezont már Pécsett folytatja a PMFC színeiben, az NB IIII-as bajnokságban, ahol társaival nem hivatalos bajnoki címet nyertek. (A koronavírus járvány miatt idő előtt beszüntetett harmadosztályú pontvadászatban az MLSZ nem hirdetett bajnokot.)

Hegedüs Márk hamar alapembere lett a pécsi gárdának. Gyorsasága, lövésereje, észjárása sokat tett a csapat jó szereplésének érdekében. Kedvenc posztjának a szélső támadót nevezte meg, hiszen itt nagy terület van játszani, sok-sok lehetőséggel. Mindjárt hozzá is tette, igaz hogy Dorog ellen pontrúgásból rúgta az első találatot, így a szabadrúgásokat is szívesen elvégzi a 16-os közeléből. A támadó a szezonban eddig összesen három alkalommal talált be az ellenfél hálójába. A Dorognak rúgott két gólja mellett a Siófok kapuját is sikerült egyszer bevennie. Gólérzékenysége mellett sportszerűnek tartja magát a játékos, amit jól bizonyít, hogy az MLSZ nyilvántartása szerint eddigi karrierje alatt, 394 mérkőzést játszott és csupán egy alkalommal állították ki. Hegedüs Márk vágya, hogy minél előbb végezzen a PMFC-vel.

- Maximalista vagyok, jó lenne már az első évben az NB II-es bajnokságban a dobogón végezni. Az nehezítheti dolgunkat, hogy tavasszal a Vasashoz és Budaörsre is utaznunk kel. A Debrecent hazai pályán fogadjuk majd. Gyorsan hozzátette, a szurkolók nagyon hiányoznak. 

– Mi szerencsések vagyunk, A bajnoki szezonban hazai pályán nem volt ritkaság a 3500-as szurkolótábor. Senkinek sem jó zárt kapus mérkőzést játszani. Kérdésünkre megtudtuk azt is, hogy az öltözőben a közelmúltbeli születésnapi köszöntése a hagyományoknak megfelelően megvolt. A fiúk körbe állva énekeltek egyet és gratuláltak. Az ünnepelt pedig mindig hoz valami ajándékot a társaknak, amit Hegedüs Márk ezúttal egy nagy tortával köszönt meg.

Szerző: Szabó Ferenc