Hármat is rúgott Kaposváron a PMFC

2021. május 2. 19:55 2021. máj. 2. 19:55

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC-vel mérkőzött meg idegenben. A találkozó előtt Kaposvár 33 ponttal a tabella 18. helyén állt, míg a szezonból vissza lévő három forduló során matematikailag esélyük volt a bennmaradás kiharcolására. A PMFC 60 ponttal a tabella 4. helyén állt.

Kaposvár-PMFC 1-3

 

Hosszú szünet után a vasárnap kora este kezdődött mérkőzésen már védettséget igazoló kártyával szurkolók is jelen voltak. A lehetőséggel mind két oldalról sokan éltek. A két csapat NB I-es korszakának időszakában Kaposvárra és Pécsre is több száz vendégszurkoló utazott. Vasárnap este közel félszáz pécsi drukker tartózkodott a Kaposvári Rákóczi otthonában szurkolni a piros-feketéknek. Mind két oldalon arra sokan emlékezhettek, hogy volt olyan időszak, amikor a vérmes szurkolókat Baranyában és Somogyban is lovasrendörök választották szét kisebb nagyobb csetepaték miatt. 

A 12. percben Vachtler a kaposvári 16-os előtt magasan emelete a lábát, veszélyeztette Katonát. A szabadrúgást kapott a Pécs, a hazai játékos sárgakártyát. A megítélt szabadot Adamcsek nagy erővel a hazai kapu jobb alsó sarka felé rúgta, a kapus bravúrral szögletre mentett.

A 17. percben Kónya látványos csele jobb oldalon, beadott, becspata hazai Nagy Jánost, és Tihanyi Olivér 2 méterről sarokkal megszerezte a PMFC vezetőgólját, a bal alsó sarokba érkezett a labdával 0-1.

A 26. percben Króner rúgást kapott, rövid ideig ápolták, majd Vas László cserére kényszerült, Németh Márk érkezett a pécsi védő helyére.

A 31. percben az első hazai támadást láthattuk Bírótól, a játékos baloldalon hosszan vezette a labdát, Andricshoz került a labda. A kaposvári játékos lövése az ötösön álló védők egyikéről a mezőnybe vágódott.

A 43. percben hazai kapus, Pogacsics elütötte Grabantot a 16-on belül. Görög Márió játékvezető 11-est ítélt és a kapusnak felmutatta a sárgalapot. A büntetőt Adamcsek fél magasan a kapu jobb oldalába bombázta, 0-2.

Az első félidőben a hazaiak ritkán jöttek át a pécsi térfélre. A PMFC jellemzően építgette támadásait. Ebből két gólt sikerült elérni. A Kaposvár talán 3-4 alkalommal kontratámadásban tudott Helesfaí kapuja elé kerülni.

A második félidő Helesfai ápolásával kezdődött. A pécsi kapu előteréből megítélt szabadrúgás 1-2 passz után partvonalon túlra került. A hazai 16-ossal egy vonalban. Németh hosszasan készülődött a partdobással (megérte). A bedobást Preklet csúsztatta tovább, Rácz lábára, aki belsővel közelről pöccintette a Kaposvár hálójába a PMFC 3. gólját, 0-3.

57. percben Farkas, Andricshoz továbbított a hazai csatár csúnyán a pécsi kapu mellett rúgta el a labdát.  Újabb hazai helyzet. A csereként érkezett Szarka, fejese elkerülte Helesfai kapuját. 

68. percben újabb vendég 11-es. Óvárit gáncsolta Úr. A büntetőt a sértet végezte el. A lövés gyengére sikerült. A Kaposvár kapusa a baloldalára érkezett labdát a mezőnybe öklözte.

71. percben Helesfai minden tudására szükség volt. Balog 20 méterről nagy erővel célozta meg a pécsi kaput. A pécsi portás a levegőben úszva tudta a lécre továbbítani a játékszert.  Onnan a labda gólvonalra pattant, majd Helesfai mentett.

A 75. perc a Pécs több helyzetet kihagyott, ellenben a Kaposvár. A hazai játékos Szabó Alex Andricstól kapott egy labdát, azt közelről léc alá rúgta, belsővel.  1-3.  

 

Végig mezőnyfölénybe játszó PMFC több góllal is nyerhetett volna, de jobbnál, jobb helyzeteket puskáztak el a pécsi fiuk. Egy 11-est is hibáztak. A Kaposvárnak egy nagy helyzete volt, azt ki is tudták használni., PMFC a vendégcsapat otthonában elért sikerrel őrzi 4. helyét a tabellán. A Kaposvár bennmaradása az NB II-ben még nem dőlt el.


Szerző: Szabó Ferenc