Három baranyai csapat még versenyben maradt a MOL MAGYAR KUPÁBAN

2022. augusztus 15. 12:02 2022. aug. 15. 12:02

Elkezdődött Baranya megyében az alsóbb osztályú csapatok MOL MAGYAR KUPA 2022-2023 évi sorozata. Megyénket öt csapat képviselte, az első akadályt három csapat sikerrel vette.

akadályt három csapat sikerrel vette.

Kadarkúton vendégeskedett a MOL Magyar Kupa első fordulójában a Komlói Bányász. Kezdetektől feszült hangulat uralkodott a mérkőzésen, a 27. percben már három piros lap is felvillant egy tömegjelenet után. A hazaiaknál Simon Róbert, a vendégeknél Otterbein Kristóf László és Vajk Viktor került a kiállítás sorsára. A Komló kilenc játékossal is tartotta magát, de a második félidőre már a hazaiak háromgólos előnyre tettek szert. A végén csak a szépítésre futotta, így búcsúztak a további kupak küzdelmektől. A somogyi csapat 3-1 re nyert.

Az ócsárdiak Vajtára látogattak és magabiztos győzelmet arattak a megyei III. osztályú ellenfelüknél. A találkozó rendkívül sportszerű keretek között zajlott le. Ócsárd  3-0-as győzelemmel került a második fordulóba.

B Build Mohács papíron nehezebb ellenfelet kapott. A szekszárdiak hosszú évek óta az NB III oszlopos tagjai, míg a mohácsiak épp az előző idényben kóstoltak bele a magasabb osztály légkörébe, de idén ismét megyei csapatként szerepelnek. A mohácsiak sokáig egyenrangú ellenfelek voltak, de a második félidő derekától kijött a két csapat közötti különbség, így a végére magabiztos szekszárdi győzelem született. A tolnai csapat 3-0-as győzelemmel utazott haza.  

A PVSK végig magabiztosan, végig kézben tartva focizott Szepetnek ellen. Már a 6. percben megszerezte a vezetést ezzel megtörve a vendégek öt percig tartott lendületét. A második félidő 53. percében bebiztosították a végeredményt, így 2-0 - as sikerrel hagyta el a Verseny utcai pályát Mink Olivér pro licences pécsi edző csapata.

pécsváradiak nagyon megizzadtak a Kelen SC ellen, amely csapat az NB III. Nyugati csoportjában vitézkedik. Mindkét bajnoki mérkőzésüket megnyerve érkeztek a pécsváradiakhoz, így nem lehetett könnyű összecsapásra számítani. Kiélezett mérkőzésen egy büntető értékesítése döntött a baranyai csapat javára, ezzel továbbjutva a következő körbe. A vendégek nagyon csalódottak voltak a kiesés miatt, de sportszerűen gratuláltak a győztes csapatnak.

A Magyar Labdarúgó-szövetségben csütörtökön elkészítették a MOL MAGYAR KUPA 2. fordulójának sorsolását. A csapatok augusztus 27-én találkoznak egymással.

A csapatokat földrajzi alapon (északkelet, délkelet, északnyugat és délnyugat) ezúttal is négy részre osztották, az azonos csoportban szereplőket sorsolták össze.

A 32 mérkőzést augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg (ezeken el is dől a továbbjutás), a továbbjutókhoz a 3. fordulóban csatlakoznak az NB II-es és NB I-es klubok.

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Pécsi Vasutas SK (Baranya I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III)
Pécsvárad SE Prosport.hu (Baranya I.)–Dunaújváros (NB III)
K. Ócsárd SE (Baranya II.)–Nagyatádi FC (Somogy I.)

 

Szerző: Szabó Ferenc