Három gól se volt elég a győzelemhez

2021. április 11. 22:22 2021. ápr. 11. 22:22

A PMFC nem feltartott kézzel utazott Gyirmótra, tudtuk meg Vas Lászlótól a pécsi együttes vezetőedzőjétől. A piros-fekete együttes nehéz sorozatban van. Sikerült legyőzniük a Siófok és a Szolnok gárdáját. Szombaton kora este Gyirmóton játszanak, majd a folytatásba érkezik a Szeged a Mecsekaljára, majd a Fáy utcában a Vasas lesz az ellenfél.

A PMFC az eddigi 31 fordulóban 58 ponttal az NB II - es tabella 4. helyén ált a mérkőzés előtt. A Gyirmót 59 ponttal a dobogó 3. helyén. A 2 együttes gólaránya is közel azonos. A hazaiaké 44-25, a vendégeké 42-20.

Hosszú pécsi partdobás a vendég együttes térfeléről a 6. percben, Futó Zsombor kezéből Bartha elé került a labda. A támadó Grabanthoz továbbit és a középpályás 10 méterről a Gyirmót kapujába vágta a labdát, 0-1.

Újabb Hudák hiba és Hársfalvi kapus is besegített, hogy a PMFC begyűjtse a 2. gólját a 21. percben 0-2. A hazai védő és kapus adogatott, hibáztak a szemfüles Geiger 16 méterről a kapuba gurította a játékszert.

A 27. percben újabb gólt rúgott a PMFC. A támadás ismét partdobásból indult. Hudák kapufára fejelte a labdát, Prekler elé, a pécsi játékos nem hibázott, közelről a gólvonalon túlra gurult a labda, 0-3.

A 33. percben Preklet 16-on belül akasztotta a gyirmóti játékost, 11-es. A megítélt büntetőt Lencse László a bal sarokba vágta. Helesfay a jobb sarok felé vetődött, 1-3.

A 45. percben újabb hazai hiba, Szélesitől, a nagy helyzettel a pécsiek nem éltek.

 

Hazai szögletrúgással kezdődött a 2. félidő. A labda. Helesfay kezébe került. Hegedűs szöglete az 53. percben 2 pécsi támadó elé kerül, de Hársfalvi lábujjal rúgta el a támadok közeléből a labdát.  A 61. percben balról Kónya szöglet. A beívelt labda egyedül a kapu előtt tartózkodó Preklet feje előtt suhant el a labda.  Nagy pécsi helyzet volt. A 65. percben Nagy Patrik nagy erejű lövést Helesfay bravúrral szögletre öklözte. A hazaiaknál a 66. percben érkezett Varga Balázs, és a 69. percben pécsi játékost magára rántott, sárgalap volt a jutalma. A 71. percben Hudák, Adamcsek összefejelt, mind két játékos ápolásra szorult. Hudák nem is tért vissza a pályára. Króner buktatott sárgalapot, kapott Radványi Ádám játékvezetőtől. A 16-os sarka közeléből hazai szabadrúgás. Nagy Patrik a rugó játékos, lövést Varga közelről fejelte a pécsi kapuba, 2-3.

A 84. percben Króner lerántotta Nagyot, piros lap és büntető. Heffler nagy erővel a bal alsó sarokba rúgta a labdát 3-3.

 

 

Egy hét múlva a Szeged érkezik a Stadion utcában. Várhatóan a vírus érintettsége miatt vesztegzárban tartózkodó Óvári Zsolt és Bohata Ádám már a csapat rendelkezésre állhat. Az biztosnak tűnik, hogy a vállműtét utáni rehabilitáció Sági Milán továbbra sem léphet pályára.

 

A baranyai másik NB II-es labdarúgócsapat a Szentlörinc, otthonában 3-0-as bravúros győzelmet ért el a Békéscsaba ellen.


Szerző: Szabó Ferenc

Kép: PMFC Facebook-oldala