Három mérkőzésből, három pécsi vereség a mérleg

2022. április 11. 12:52 2022. ápr. 11. 12:52

Legjobban a PEAC bánkódhatott, az aranyért folytatott harc végett ért

Sorsdöntő mérkőzéseket játszottak a pécsi NB I-es kosárlabda csapatok. A PVSK-VEOLIA megkísérelte a bent maradást az élvonalban, hasonlóan a PINKK Pécsi 424 csapata is. Az NKA PEAC szombat este Szekszárdon esélyes volt, hogy aranyéremért játszhasson a Sopron ellen.

Kiss Virágot kikapcsolták a játékból

Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharcban az NKA Universitas PEAC 76-65-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát, és ezzel 1-1-re módosította az állást. A sorsdöntő harmadik mérkőzést szombaton rendezték Szekszárdon. Kiss Virág kezdte a pontgyűjtést, de azonnal érkezett a válasz a hazai oldalról. A folytatásban a pécsi idegenelégiósok távolról és közelről is eredményesek voltak 2-7 a 4. percben. A hazaiaknál Goree és Milic sikeres dobásaival sikerült a fordítás, 18-12.

A második negyed egy sikeres pécsi távolival és egy sikeres hazai közeli dobással kezdődött, 20-15 a 13. percben. A Szekszárd ismét Kiss Virág semlegesítésével jelentősen tudja csökkenteni a pécsi pontok számát. A Szekszárd-PEAC harmadik találkozóján a döntőbe kerülésért jutó párharcban a második negyedben a vendégoldalon Wetzel Nóra szórja a pontokat, 14 perc alatt 12 -öt. Az eredmény a 17. percben 33-23. A hazaiak osztoznak a pontokon, 20 perc után 40-30.

Milic az első félidőben a dobott 15 pontjával a mezőny legjobbja volt. A sikeres dobásai számát a 3. negyedben is folytatta. A 23. percben meglépésre készült a Szekszárd, 48-32-es állásnál. Csirke Ferenc pécsi edző időt is kért. Vendégoldalon nem sokat változott a helyzet, 30 perc után 58-39. A zárónegyedben sem sikerült a fordítás a pécsieknek. Milic remekül játszott, Goree lepattanó szerzésben diadalmaskodott. A fiatal játékos, Studer Ági igyekezett tartani a szintet az idegen légiósokkal. A pécsieknél Wentzel Nóri és Marshall tudta tartani a versenyt a hazaiakkal és 75-54-es eredménnyel zárult a mérkőzés. Igy a PEAC megküzdhet a bronzéremért a DVTK ellen.

„Egylabdás mérkőzésen” maradt alul a PVSK

Szombaton elkezdődött a férfi NB I-es bajnokság középszakasza az alsóházban is, így a PVSK-VEOLIA csapata is pályára lépett, rögtön egy idegenbeli meccsen, Nyíregyházán. Az előzetes kalkulációk alapján ahhoz, hogy az utolsó két helyet, így a playoutot elkerüljék, négy győzelmet feltétlenül be kellene zsebelniük az előttük álló hat mérkőzésből. Ez persze azt is jelenti, hogy a három hazai mérkőzésüket nyerni kell, ha pedig ez bejön, egyszer Pécstől távol is szükség lenne a sikerre.

Mondani sem kell, nagyon nagy szükség lenne arra, hogy győzelemmel startoljanak.

Jó hír, hogy Meleg Gergő ismét játékra kész, így a palánkok alatt bővül Andrija Csirics variációs lehetőségeinek tárháza, ráadásul fiatal center a Pápa elleni NBI B-s meccsen azt is megmutatta, hogy remek formában van.

A hazaiak számára is fontos mérkőzést játszottak a csapatok. Az Alsóházi mérkőzéseken mindenki előtt ott lebeg az esetleges búcsú lehetősége az élvonaltól. A VEOLIA a 3. negyedben játszotta azt, amit igazán tud. Ivosev és Brkic kevés volt a szombat esti találkozón, hogy ki harcolják a vendégek a győzelmet. Igy hajszállal a Nyíregyháza jobb volt 78-73 arányban nyerte a találkozót.

Pethő Ákos Nyíregyháza vezetőedzője: Minden mérkőzés nagyon fontos már, ennek megfelelően jól kezdtünk. Az első félidőben nagyon jól védekeztünk, majd a második félidőben támadásban megálltunk, a Pécs gyors indításokkal visszajött a mérkőzésbe és rövid időre át is vette a vezetést. A végén a védekezésünk és a lepattanózásunk stabilizálódott, fontos kosarakat dobtunk. Nem dőlhetünk hátra, ennek a meccsnek vége, készülünk szerdára.


Andrija Ciric, a PVSK vezetőedzője: A mérkőzés elején nem koncentráltunk 100 százalékosan, nem új játszottunk, ahogy kellett volna. Ezt javítottuk később, de a legnagyobb probléma az volt, hogy rengeteg támadólepattanót engedtünk. Ez meg is mutatja, miért veszítettük el a mérkőzést. Itt már nem lehet ilyen hibákat elkövetni. Gratulálok a Nyíregyházának!


Meleg Gergő, a PVSK játékosa: Gratulálok a Nyíregyházának! Nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Voltak néhány perces kihagyásaink, amiket ki lehetett volna javítani. Küzdöttünk, szerettük volna a győzelmet, mint mindenki, de most a Nyíregyháza volt jobb.

 

PINKK továbbra is az élvonalért küzd

Legkorábban szombaton 17 órakor a PINKK kezdett, ELTE BEAC Újbuda érkezett a csapatához a Kozármisleny Városi Sportcsarnokba a play out második körének első mérkőzésére.

A két csapat előző találkozóján idegenben sikerült legyőzniük aktuális ellenfelüket, eddig mindkét csapat a play out során 2-1 mérleggel rendelkezik, hiszen a BEAC a múlthéten a Cegléd, a PINKK a BKG ellen kerekedtek felül. A találkozót nagy lendülettel kezdték a hazaiak Davis eredményes játékával az 5. perben 18-9. Vendég időkérés után Barnai Judit ponterős játékával az első 10 percet 27-26-tal zárták a csapatok. A második negyedben Mérész kevés dobását biztos kézzel juttatta a zsákba és a 18. percben 40-45. A pécsiek büntetői és távoli dobásai többségében eredményesek voltak, nem így a közeli dobások, 47-48 a hosszú szünet előtt.

A pihenő után 1-1 tripla dobással kezdték a 3. negyedet a hölgyek, 50-51. A 23 percben Davis közeli dobásával sikerült a fordítás, 52-51. A statisztika szerint fej-fej mellett haladnak a csapatok. Azt leírhatjuk, hogy a BEAC neve mellett 10 eladott labda van elkönyvelve, a PINKK mellett 5. A 26. percben 58-56. A pécsi Mujovics 15 pontja a 28. percben kevésnek tűnik, mert a vendégek oldalán Barnai, Mérész és Czank bele lendült a pontgyűjtésben és 30 perc után 59-70-re vezetnek a vendégek. Továbbra is lendületben maradt a BEAC, a 32. percben újabb pontokkal 59-74, vezettek Kozármislenyben. Kovács Dénes hazai edző időt is kért. Elfáradhattak a hazai színekben játszó kosaras lányok, szaporodnak a pontatlan dobások, 64-86 a 36. percben. A BEAC a záró percekre már a csere sorát küldte a pályára, egyedül Boros maradt a kezdő ötösből. A találkozó 76-92-es eredménnyel zárult.

 

Szerző: Szabó Ferenc