Hat játékos koronavírusos lett a Csákvárnál, a PMFC múlt heti ellenfelénél

2020. szeptember 4. 16:40 2020. szept. 4. 16:40

Hat játékos, egy edző és a klubvezető koronavírusos lett az NB II-ben játszó Csákvárnál - jelentette be a klub pénteken. A csapat augusztus 26-án fogadta a PMFC-t, a baranyai klubnál nem tudni fertőzöttről.

A Csákvár közleménye szerint koronavírus-gyanúja miatt a felnőtt keret valamennyi játékosán, a szakmai stáb tagjain, illetve a velük érintkező klubvezetőkön PCR-tesztet végeztettek.

Ennek során derült ki, hogy hat játékos, egy edző, illetve egy klubvezető elkapta a vírust. Mivel közvetlen érintkezésbe kerültek a negatív teszteredményt elérő játékosokkal, mindenki kötelezően házi karanténba került.

Ma délelőtt az első ellenőrzésen negatív eredményt produkálókon elvégezték a kötelező második tesztet is, csak annak ismeretében születhet döntés az edzések folytatásáról - áll a közleményben.

A hír abból a szempontból érdekes, hogy a Csákvár augusztus 26-án fogadta a PMFC-t, a meccs gól nélküli döntetlennel zárult. Lapunk megkereste a PMFC sajtófőnökét, Vereby-Csethe Bencét, akitől megtudtuk, ők is találkoztak a hírrel, de nincs koronavírus-fertőzött a mecsekaljai gárdánál.

Emlékeztetett, szeptember 1-től fokozott óvintézkedések ének a klubnál, miszerint külsős személy csak szájmaszkban tartózkodhat zárt térben, belépéskor mérik a testhőt, akinek 37,5 fok felett van, nem léphet be a klubházba, alkoholos kézfertőtlenítőket helyeztek ki, és a szociális távolság betartására is figyelmet kell fordítani.

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP