Hatgólos döntetlen a lengyelek ellen

2021. március 25. 23:25 2021. márc. 25. 23:25

Elkezdte a selejtező mérkőzések sorozatát a Magyar Labdarúgó válogatott a 2022-ben Katarban rendezendő világbajnokságra. Gulácsiék Lengyelország ellen léptek pályára Budapesten a Puskás stadionban. Az ellenféltől a Bayer Münchenben játszó Robert Lewandowski értéke 60 millió. A magyar csapat összértéke 16.6 millió euró.
A találkozó 3-3 -ra végződött. Pécsett élő labdarúgásban jártas személyeket kértünk a találkozó értékelésére.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese mindkét félidő elején betalált, az elsőben Sallai Roland, a másodikban a csapatkapitány Szalai Ádám volt eredményes, de a lengyelek két perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek az egyaránt csereként beállt Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak révén. Willi Orbán még egyszer vezetést szerzett a magyar csapatnak, de a hajrában a világ legjobbjának megválasztott Robert Lewandowski ismét egyenlíteni tudott.
   

Katzirz Béla a PMFC volt kapusa, Sporting Lisszabon labdarúgója 22 alkalommal védett a Magyar válogatottban:

- Nagyon jól játszott a magyar együttes. Szerencsétlen egy perc volt, amikor két gólt kaptak. Ilyen rövidzárlat ritkán van egy válogatott történetében. A Magyarok csütörtök este bele kerültek. Gulácsi hosszú időre bebiztosította magát a kapuba. Lipcsében, klub csapatában is biztos pont. Reális eredményszületett.

 

Mészáros Ferenc a PMFC volt csatára, a Belga Lokeren volt játékosa, 21 alkalommal húzhatta fel a magyar válogatott mezét:

- Az eredménynek örülök, tekintettel a két csapat állományára. Taktikailag föléjük nötünk, mi akaratunk érvényesült.  A Lengyelek 0-2 után mentálisan visszajöttek. A magyarok 2-2 után ismét felülkerekedtek. Fontos volt, hogy elhitték a magyarok, hogy nyerni is képesek.      

 

 

Mucha József az FTC volt középpályása. Több csapatban edzösködött, Pécsett is. 6 alkalommal volt a magyar válogatott tagja:

- Szervezetten védekeztünk, remekül védtük a területeket, a védekezés is jó volt. Az 1 perces kihagyás végzetes volt. Hozzá teszem voltak helyezkedési hibák.  A 2. félidőben fejben elfáradtunk. Voltak koncentrálási hibák. A szurkolok nagyon hiányoztak.

 

Vas László, a PMFC NB II-es labdarúgó csapat vezetőedzője:

- Sokan elégedetlenek az eredménnyel, én elégedett vagyok. A teljeség igénye nélkül a lengyel játékosok mind idegenlégiósok. A Lengyel labdarúgók Orosz, angol, olasz, német és más klub csapatokban játszanak. A Bayer Münchenben játszó Robert Lewandowskit jelenleg a világ egyik legjobb labdarúgójának tartják. Nem véletlen, hogy értéke több milliárd forint. Ha nincs az 1 perces rövidzárlat más az eredmény, Marco Rossi szövetségi kapitány síkeres csapatot épít.

 

 

A magyarok, akik hét mérkőzés óta veretlenek, vasárnap San Marino, jövő szerdán pedig Andorra vendégei lesznek.
 

Szerző: Szabó Ferenc