Hazai pályán kapott ki a PMFC a Dorog ellen

2021. november 28. 20:33 2021. nov. 28. 20:33

Szerdai forduló után újabb bajnoki mérkőzést játszott vasárnap este a PMFC, Pécsett, a Stadion utcában. Helesfay Donáték a középmezőnyhöz tartozó, nagy múltú Dorog együttesét fogadta, végig szakadó időben, mély talajú pályán, végül 2-1-es arányban alul maradtak a pécsiek.

Mérkőzés előtt a PMFC vezetőedzője, Vas László igy fogalmazott a csapat internetes oldalán: 

– A hétközi fordulót követően nem sok időnk volt rendezni a sorainkat. Sajnos a hiányzó játékosok névsora tovább nőtt és nem számíthatunk visszatérőkre. Nem szeretnénk ebbe kapaszkodni, de minden erőnkre szükség lesz, hogy eredményesek legyünk a Dorog elleni hazai szezonzárón.

A 10. percben Dlusztus fellökte a pécsi Tihanyit, sárgalap járt érte. A megítélt szabadrúgás szögletre került. A sarokrúgást Adamcsek végezte el, amit a vendég kapus a mezőnybe öklözött. Az eredményjelző meghibásodása miatt az órát a műsorközlő pótolta, 10 percenként bemondta, hogy hányadik percben tart a mérkőzés.

A 23. percben a pécsi térfél közepén Dávid és Preklet passza a sáros pályán lelassult. Szabó Lukáš gyors helyzetfelismerő volt és megszerezte a labdát, majd közel 40 méterről a 16-on kívül tartózkodó Helesfay felett a kapuba emelte, 0-1.

A 29. Preklet összerúgta Szabó Lukáš lábát, a vétkes számára, Takács Tamás játékvezető felmutatta a sárgalapot.

A 33. percben Szerencsi nem értett egyet a játékvezető ítéletével egy partdobásnál, megkapta érte a figyelmeztető kártyát.

A második félidő elején egymás után több szögletet rúgtak a vendégek. Kontratámadásból a pécsiek a Dorog kapuja elé kerültek, Bíró Bence 10 méterről leadott bomba lövését a vendég kapus lábbal bravúrral mentette. Kónya is helyzetbe került a dorogi kapus a lábáról szedte le a labdát.

Pécsi tűzijáték a vendégkapu közelében, Kónyát, Lörincz gáncsolta a 16-os vonal közelében. A szabadrúgás végrehajtó Adamcsek volt, de a végrehajtásban hiba csúszott a mély talajú pályán.   

A 67. percben a vendégedző Fenyvesi László sárgalapot kapott, feltételezhető, hogy a határbíróval nem sportszerűen beszélt.

A 70. percbe újabb vendég gól. A vendégek adogatnak a pécsi 16-on belül, Szedlár, Preklet a labda útja, Oldal Tibor a szemfüles és bekotorta a pécsi kapuba a második vendég gólt, 0-2.

A 79. percben Marques-Airosa helyére az újonc Molnár Csongor érkezett. A játékos először lépett pályára NB II-es bajnoki mérkőzésen.

A 89. percben a csereként pályára lépett Károly Bálint berúgta a PMFC szépítő gólját, 1-2.

A másik baranyai NB II-es labdarúgó csapat a Szentlőrinc, Siófokon 1-0 arányban alulmaradt.

Az NB III-as bajnokságban a Kozármisleny vereség nélkül fejezte be a 2021-2022 évi bajnokság őszi fordulóit. Vasárnap Monoron nyertek 3-1-re. 

 

Szerző: Szabó Ferenc