Hiába a jó második negyed, kevés volt a PVSK győzelméhez Budapesten

2022. november 28. 12:58 2022. nov. 28. 12:58

A 2022-2023 évi NB I.B férfi kosárlabda bajnokság Piros csoportjában tizenegyedik bajnokin volt túl szombat este a PVSK-VEOLIA. A legutóbbi, DEAC U23 elleni pazar győzelem után a Biró testvérek, Olivér és Levente a fővárosban már nem tudott helyt állni az idén jól szereplő MAFC ellen, különösen a záró negyedben hibázott sokat a PVSK.

MAFC-PVSK-VEOLIA 82-72

(22-19, 17-22, 21-15, 20-13)

A budapestiek tabellán elfoglalt negyedik helye, valamint a 7/3-as győzelem/vereség mutatójuk is bizonyította, hogy nem volt könnyű dolguk a pécsi fiúknak.

Az ellenfél idei három vereségét a DEAC U23, a Jászberény és az NKA Pécs ellen szenvedte el, ami azért jelzi, hogy a mezőny legjobbjai ellen még nem mindig tudtak átütő játékot produkálni. Vezetőedzőjük alaposan ki is elemezte a MAFC-ot, ahogyan azt Juhász Olivér, a PVSK Youtube-csatornáján elmondta, riválisuk játékosállományát és szerkezeti felépítését is górcső alá vette, illetve felkészültek abból is, hogy mennyire vannak jó dobói a MAFC-nak.

- Erős a keretük, és bár az edzőjük fiatal, mégis tapasztalt, lelkes és elhivatott szakember, abban tehát biztosak lehetünk, hogy alaposan felkészültek belőlünk – mondta a pécsi edző, Juhász Olivér.

 

Nem indult jól a mérkőzés pécsi szempontból, az 5. perc után már 14-9. az eredmény. A vendég edző már elkezdet forgatni a csapatát. Ez hozott pontot a konyhára 14-14, a 6. percben, köszönhetően Halász Ákosnak, aki biztos kézzel ért el pontokat. A hazaiaknál Tóth Péter a legsikeresebb pontdobó, ám a vendégeknél az amerikai Harler dobásaival rövid időre átvette a vezetést a PVSK, 17-18 a 10. perc elején. A hátralévő másodpercek a negyed végéig elég volt a Budapesti egyetemistáknak a fordításra, és a 10. perc végén, 22-19.

A vendégek továbbra is lassan és pontatlanul játszanak. Feltűnően sok az eladott labda, ezt a MAFC kihasználta és a 13. percben növelte előnyét, 27-23. A pécsi szurkolók, akik a csarnokban tartózkodtak már nagyon várták, hogy beinduljon a pécsi pontgyártás. Horti Bálint elkezdte a szurkolók vágyát teljesíteni, 27-26, időt is kért a hazai mester a 14. percben. Rövid időre ismét pécsi vezetés, majd a 15. percben 30-30. Juhász Olivér cserélgeti a két Birót, a 17. percig Olivér teljesített jobban, 6 pontot dobott. A PVSK begyűjtötte az öt csapathibát, hazai oldalon büntetőkkel változik az eredmény a 20. perc végén, 39-41.

A harmadik negyed elején Juhos Levente zsákolással színesítette a játékot, 22. percben 46-48. A hazaiaknál Tóth Péter továbbra is pont erős volt, vendégoldalon Halász és Harler jó százalékkal ért el pontokat, 48-51, 25. percben. Bíró Olivér annyi triplát dobott egyedül, mint a MAFC teljes csapata, négyet. Ennek ellenére az eredmény szoros, 54-55 a 27. perc végén. Legutóbb a 17. percben vezettek a hazaiak és a harmadik negyed végére fordítottak, 62-59.

 

A 33. percben továbbra is a vendéglátók vannak vezető pozícióban, 68-62. Mind két együttes dobásai sorra nem esnek a zsákba, időt is kért a vendég vezető edző, 68-62. Következesek a játékvezetők, mind két oldalon fújtak technikai fault. A PVSK dobásai nem sikerültek, 73-63, a 36. percben. A védekezésben jelentős részt kivevő Bíró Levente a 37. percben kipontozódott, eredményjelzőn, 80-67. Molnár mátyás kihagyott büntetőivel fejeződött be a mérkőzés, nyertek a hazaiak, 82-72.

Juhász Olivér, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Először is gratulálok a MAFC-nak. Sokkal többet tettek meg ezért a győzelemért, mint mi. Sajnos nem sokat valósítottunk meg abból, amit a héten gyakoroltunk, amihez társult egy viszonylag rossz dobóforma. Teljesen megérdemelten kaptunk ki. Megyünk tovább és megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.

Az NB I.B. Piros csoportban szintén szombaton játszott az NKA Pécs. Otthonukban fogadták a TF Budapest csapatát. Kovács Péterék végig vezetve 82-51 re verték a budapesti egyetemistákat és átvették a tabellán a vezető helyett.

 

Szerző: Szabó Ferenc