Hiányzott az agresszivitás a PINKK csapatából a Vasas ellen

2022. január 23. 11:12 2022. jan. 23. 11:12

Szombaton, hazai pályán, a Kozármisleny Városi Sportcsarnokban fogadta a PINKK Pécsi 424 NB I-es női kosárlabda csapata, bajnoki mérkőzésen, a tabellán a 9. pozíciót elfoglaló Vasas Akadémiát. Az összecsapáson már második alkalommal az új vezetőedző, Kovács Dénes és segítője Kovács Martin irányította a csapatot.

A múlt hétvégi BEAC elleni vereséget követően a munka folytatódott tovább, a PINKK csapatában. Több pozitívum is mutatkozott a mérkőzésen. A Vasas nagyon jó erőkből álló, agresszívan kosárlabdázó csapat, amely még a bajnokságban erősebb gárdák ellen is szoros összecsapásokat vívott, hazai pályán pécsiek számára azonban nagyon értékes lenne a második győzelmük  megszerzése.

Világbajnokságon korosztályában bronzérmet szerzet Horváth Boglárka mérkőzés előtt arról beszélt a csapat honlapján, hogy a VASAS, a PINKK-hez hasonlóan fiatal hajtós csapat. Kiegyensúlyozott szoros mérkőzést vár, a PINKK győzelmével.

A mérkőzés 3. percében és 20 perc játék után nyerésre ált a PINKK. Hazai oldalon Mujovic, a vendégeknél Papp Klaudia remekül dobta a kosarakat és 20 perc után 34-33 az eredményjelzőn.

A második félidőben a Pécs elfáradt, a vendégek biztos kézzel dobták a kosarakat. Madár Eszter, Tóth Orsolya, Heljic Sara egymást multák felül a sikeres dobásoknál és 40 perc alatt meg is lett az eredménye, 61-91-re nyerték a találkozót.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Kovács Dénes, PINKK vezetőedzője:

- Gratulálok a Vasasnak. Agresszivitásba nem tudtuk felvenni velük a versenyt. A 3. negyedben bealudtunk, nem tudtunk védekezni. Támadás már működik, folytatjuk a munkát, amit 10 napja elkezdtünk.

- Zsilinszky Lilla a PINKK játékosa:

- A megbeszéltekből több mindent megvalósítottunk. Megyünk tovább, vannak céljaink.

Pavlovic Milos a Vasas vezető edzője:

-  Voltak hiányzóink, ez nehézzé tette a felkészülést. Gondot okozott, hogy a PINKK új edzője a tőlünk érkezett Pécsre, minden edzésünkön ott volt, ismeri játékunkat. Azt nem tudtuk, hogy az új csapata mit fog játszani. Amit a második negyedben csináltunk, azt többet nem ismételhetjük meg. Több csapatnál a hibát nem tudjuk majd kijavítani.

Madár Eszter a Vasas játékosa:

- Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, különösen az első félidőben. Foghíjas csapattal jöttünk, de a nagy szünet utáni játékban már bele lendültünk.

A vasárnapra kiirt NKA Universitas PEAC - Szekszárd bajnoki mérkőzés a Tolna megyei csapat kérésre elmarad. A szekszárdi kosarasokat legyőzte a koronavírus.

 

Szerző: Szabó Ferenc