Hivatalos: Dárdai Pál lesz a Hertha új vezetőedzője

2021. január 25. 15:46 2021. jan. 25. 15:46

Már egy ideje pletykáltak róla, viszont most hivatlossá vált, hogy Dárdai Pál veszi át Bruno Labbadia menesztése után, a Bundesligában jelenleg 14. helyen álló Hertha BSC labdarúgócsapatának irányítását – jelentette be a berlini klub hétfő délután a hivatalos honlapján.

A berlini klub hétfőn a honlapján jelentette be, hogy a 44 éves Dárdai veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt.
    

A magyar szakember - akinek megbízatása 2022 nyaráig szól - 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. Akkor bennmaradt az együttessel az élvonalban, majd európai kupaindulást jelentő helyen végzett vele.     
    

"Nem az volt a tervem, hogy a 16 évesek után a profikat vegyem át, de senkinek sem kell magyaráznom, hogy mit jelent nekem a Hertha, tehát nem volt kérdés, hogy segítek ebben a helyzetben" - nyilatkozott Dárdai, aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett.
   

 "Pál a Hertháért él és meg vagyunk győződve róla, hogy a tiszta stílusával megadja a csapatnak a szükséges lendületet" - mondta Carsten Schmidt ügyvezető utalva arra is, hogy Dárdai klubcsúcsot jelentő 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.
    

Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki az U23-asokat edzette.
    

Az egyesület irányítói vasárnap menesztették az eddigi trénert, Bruno Labbadiát, valamint Michael Preetz menedzsert. A Hertha a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló 1. FC Kölnt.

A magyar szakember 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a stábjában kapusedzőként Petry Zsolt is helyet kapott.

Forrás: MTI/Pécsi STOP