Huszadik alkalommal lehet voksolni a legjobb baranyai kosarasokra

2021. december 6. 20:17 2021. dec. 6. 20:17

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya Megyei Kosárlabda Szövetségénél továbbra is lehet szavazni az idei év legjobbjaira, összesen 12 kategóriában lehet leadni a voksokat a szurkolóknak majdnem december végéig.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség minden évben várja a szurkolók  a legjobb sportolókra, játékvezetőkre, amatőr és profi szinten egyaránt, összesen 12 osztályban, megyei bontásban. Idén is december 27-ig lehet szavazni december 31.

Az idei jelöltek névsorából szemezgetve, látható, hogy míg tavalyelőtt 15 fajtában lehetett voksolni, addig 2020-ban 14-re csökkent. A 2021 évben tovább változott a kategóriák száma, ez évben 12 kategóriában lehet voksolni. Hozzátesszük előfordult már, hogy az eredményhirdetésnél több kategóriában is hirdettek eredményt, mint ami a kiírásban volt.  

Évekkel ezelőtt "bérlettel rendelkező" sportolók, edzők vették át a megérdemelt serlegeket, többek között Rátgéber László, Iványi Dalma, Juhász Dorka, Debreceni Eszter, Kapitány Gellért, Zalay testvérek és mások. A frissen nyilvánosságra hozott jelöltek között többségében új arcok vannak. 

Például a felnőtt amatőr női játékosok között Stranszky Bettina, Kakócz Kata Diána (Komló Sport KK).  A felnőtt amatőr férfi játékosoknál: Sípos Ádám, Oszvald László (Mohácsi TE), Eller Balázs (Mecsek SE) Az év női utánpótlás edzője: Szentpáli Gergő (RA), Bekk Zsanett (PVSK) megjegyezzük, hogy Bekk Zsanett közel egy hete Sopronban a PINKK Pécsi 424 csapatál megbízott vezetőedzőként irányította a baranyai csapatot. Meszler Balázs korosztályos válogatott mellet is dolgozik edzőként.  U18 leány kategóriában  Temes Boróka (PVSK), Laczkó Sára (RA, PEAC), A Rátgéber Akadémia játékosa Laczkó már ült az NB I-es csapat kispadján. A PVSK játékosát, Temest meghívták a magyar korosztályos válogatottba. 

Több éven keresztül több külön díjasra is lehetett szavazni, ez a lehetőség 2021-ben elmarad. Például ez évben nem választják meg a profi kosárlabda edzőt. Játékvezetőre sem lehet szavazni, volt olyan időszak, amikor számukra két kategória is volt.

A januári díj átadó burokban történt a koronavírus járvány miatt. Egyenként adták át a díjakat a legtöbb szavazatot kapott sportolóknak. A szervezők reménykednek a koronajárvány enyhülésében és ismét ünnepélyesebb keretek között vehetnék át a díjakat a kosarasok.

 

Szerző: Szabó Ferenc