Ismét lehet voksolni a legjobb baranyai kosarasokra

2020. november 23. 17:11 2020. nov. 23. 17:11

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya Megyei Kosárlabda Szövetségénél továbbra is szavazni lehet az idei év legjobbjaira, összesen 14 kategóriában lehet leadni a voksokat a szurkolóknak majdnem december végéig.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség minden évben várja a szurkolók szavazatait a legjobb sportolókra, játékvezetőkre, amatőr és profi szinten egyaránt, összesen 14 kategóriában, megyei bontásban. Idén is ez a helyzet, december 27-ig lehet szavazni az alábbi linken.

Az idei jelöltek névsorából szemezgetve - melyet itt lehet végignézni - látható, hogy míg tavaly 15 kategóriában lehetett voksolni, addig ez idén 14-re csökkent, 2020-ban nem lehet a megye legjobb 25 éven aluli játékvezetőjére szavazni. Az is szembetűnő, hogy míg tavaly a legjobb profi női kosarasnak Sánta Petrát választották, addig idén lemaradt a jelöltek közül. 

A felnőtt profi női kategóriában Wentzel Nóra (PEAC-Pécs), Sarok Nikolett (PEAC-Pécs), Szűcs Réka (PEAC-Pécs) és Vári Zita (PINKK-Pécsi 424) közül lehet választani. Sarok Nikolett többszörös válogatott volt, Vári Zita napjainkban is korosztályos válogatott.

A férfiaknál egy év alatt változott a négyes névsora, Pongó Máté és Horti Bálint kikerült a jelöltek közül, mivel mindketten eligazoltak Baranyából. A listán új név Ruják András, aki a válogatottat is erősíti.

A női amatőr kategóriában szereplők közül ketten a Komló Sport KK (Szabó Nóra és Kakócz Kata), ketten pedig a PVSK-ÖTYE (Simon Krisztina és Gyuró Dalma) játékosai. A férfiaknál a PVSK III., a Mecsek SE, a Mohács SE és a Kozármisleny SE játékosai közül lehet választani (Takaró Tamás, Csíkos Árpád, Zugó Dániel és Pusztai Szabolcs).

Az U14, U16 és U18-as korosztályban is külön vannak a fiúk és a lányok, a fiúknál U20-as kategória is van. A jelöltek között található korosztályos válogatott, de olyan is akad, aki fiatal kora ellenére már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, például Habling Lara (RA, PEAC). 

Az utánpótlás-edzők kategóriájában több olyan tréner is akad, aki a Rátgéber Akadémiánál dolgozik, de a PVSK-ból, Mohácsról, a Petőfi SE Pécsből és Komlóból is találunk jelölteket. 

Janovics László, a Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezeti Egységének elnöke lapunknak elmondta, hogy Pécs városa egyedüli vidéki város, ahol két kosárlabda akadémia működik, ezért a szavazóknak nehéz feladata van a sok jó szereplő közül kiválasztani a legjobbakat. Hozzátette, az elmúlt évtől két új sportcsarnok is fogadja a sportolókat, ám ezekkel együtt is még mindig kevés a városban.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Janovics László a tavalyi díjátadón - Fotó: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP