Iványi Dalmáék győzedelmeskedtek a PINKK ellen

2021. január 3. 21:32 2021. jan. 3. 21:32

Az új esztendő nyitó mérkőzését játszotta a PINKK Pécsi 424 női kosárlabda csapata az élvonalban, a Győr ellen, vasárnap este a kozármislenyi sportcsarnokban.

A Győri csapat vezetőedzője, Iványi Dalma érkezett Mislenybe, aki a PINKK-el korábban megnyerte a 2013-2014 évi női kosárlabda-bajnokságot. Dalmáék az óév záró mérkőzésén bravúros győzelmet arattak a Szekszárd ellen hazai pályán.  Vendégek célja a siker sorozat folytatása.

A hazai csapatnál Vanja Miljkovic vezető edző  nem számíthatott

Dragana Zubac játékára, aki a Csata elleni mérkőzésen kisebb sérülést szenvedett el. 

A hazai mester már a második percben időt kért, ezt követően az első hazai pontot Vári Zita szerezte meg. A vendég oldalon a mérkőzés első tripláját Török Ágnes gyűjtöte be, majd az első negyed Révész Boróka távolijával zárult. 

Ezt követően a PINKK is megszerezte az első távoliját, Vorpahl dobása volt sikeres. A második negyed végül döntetlennel zárult. 

 A harmadik negyedben a hazai mester és Iványi is időt kért, majd nagyon könnyű kosarak estek  PINKK zsákjába, ezt követte a zárónegyed, ahol végül a vendégcsapat tudott didalmaskodni. 

 MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK:

Mompremier Beatrice Győr centere: jó energiával ritmussal játszottunk, jó hogy mindenki a csapatból pályára léphetett. Végig betartottuk az edzői utasításokat.

Iványi Dalma Győr vezetőedzője: gratulálok mindkét csapatnak. PINKK az első félidőben tartotta magát, felszabadultan játszottak. A második félidőben keményebben védekeztünk és felgyorsítottuk a játékot.

Vári Zita PINKK bedobója: az első félidőben fel tudunk zárkózni a Győr mellé. Első két negyedben több jó megoldásunk volt.

Vanja Miljkovic PINKK vezetőedző: az elején megcsináltunk egy pár jó védekezést. A gyors játékosok megállításában nem voltak sikeresek. Legközelebb a BEAC ellen lehet győzelmi esélyünk.

Szerző: Szabó Ferenc