Iványi Dalmáék újabb győzelme a pécsi együttes ellen

2021. január 9. 21:35 2021. jan. 9. 21:35

Kőkemény sorozatot kezdett szombat este a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabda csapata, Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban. Sarok Nikiék a bajnoki címre is esélyes csapatot a Győr-MÉLY-ÚT gárdáját fogadták. A folytatásban két alkalommal találkoznak a Sopronnal és Zalaegerszeggel.

Nyitányként Kiss Virág közelről talált a kosárba, majd Dubei Debóra egy távolival fordított az eredményen. Ezt követően már csak a vendégek voltak vezető pozícióban. Kivétel volt a  6. perc, amikor 11-11 et mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben lépett meg a Győr-MÉLY-ÚT csapata. A vendégek jól dobták közelről és távolról a labdát. A vendéglátóknál már több hibás kosár volt. A statisztika szerint a Győr  közelről 45,2 százalékkal dobott. A PEAC 32 százalékot sem közelítette meg. Iványi Dalma  a záró negyedben minden játékosát pályára küldte, a negyedik negyedet 14-14-el zárták a csapatok.  A Győr 69-54-es sikerrel utazhatott haza.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok: 

Iványi Dalma a Győr vezetőedzője: Nagyon fontos győzelmét értünk el a Pécs ellen. A PEAC kellemetlen ellenfél volt. Kiss Virágot dicséret illeti a sok lepattanó szerzésért. A második félidőben nyertük meg a mérkőzést. Az jó volt nézni, hogy a kispadon és a pécsi csapatban több ismerőst láttam. Remélem ha legközelebb jövünk már szurkolók is lesznek a lelátón.

Csirke Ferenc PEAC-Pécs vezetőedzője: Gratulálok a Győrnek. A második félidőben simán hozták a mérkőzést. Védekezésünkre tudunk támaszkodni. Nem tudunk gólt dobni. Ilyen dobó százalékkal még hazai pályán sem tudunk mérkőzést nyerni. Jönnek sorozatba a további mérkőzések, azokra készülünk.

A másik baranyai NB I -es női kosárlabda csapat a PINK Pécs 424 is szombaton lépett pályára  Budapesten a BEAC otthonában. A PINKK a hosszú szünetre 39-39-es állásnál vonult az öltözőbe. A folytatásban feltételezhetően elfogyott az erő 87-71   arányban vesztesként hagyták el a pályát a PINKK kosarasok, a budapesti egyetemisták ellen.

A PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapat Jászberénybe látogatott szintén szombaton este. Dragan Aleksic csapata a pont erős játékkal 108-83-as győzelemmel érkezett haza Pécsre.

Szerző: Szabó Ferenc