Jászó Ádám is készül az olimpiára

2021. április 16. 20:53 2021. ápr. 16. 20:53

A napokban a PSN Zrt vezérigazgatója és Jászó Ádám fiatal úszó tehetség együttműködési megállapodást irt alá. Ádám egy pillanatig sem habozott, és azonnal elfogadta a PSN Zrt. ajánlatát, így az elkövetkezendő 3 évben a PSN Zrt.-nek és Pécs városának szállítja reményeink szerint a szebbnél szebb eredményeket. Ádámmal a hátúszásról és a koronavírusról is beszélgettünk.

- Hol és mikor kezdted a versenyszerű úszást?

- 2009-ben kezdtem el úszni Jancsik Árpádnál, aki akkor még Dr. Petrov Anatolíj segítője volt, ma már a PSN Zrt. úszó szakosztályának vezetője. Az ANK uszodájában ugortam először medencébe. Abban a létesítményben, ami ma már Anatolij Petrov nevét viseli.

- Első sikerekre emlékszel?

- Igen, 10 évesen "Cápa" Országos bajnokságon több első helyezést szereztem. Utánpótlás országos bajnoki címeimet, diákolimpia győzelmeimet, kapásból nem tudom elmondani.

- Napjainkban is dobogós helyen végeztél?

- Igen, Budapesten. március 23-27 között rendezett Országos Bajnokságon. Dobogós lettem 50 méteres hátúszásban, 25,6 idővel. Szintén dobogós voltam 200 háton 1,59 időeredménnyel. Negyedik lettem kedvenc úszás nememben 100 méteren.

- A 2020-as és 2021-es országos bajnokságról is két-két bronzéremmel tértél haza. Tehetségedre a szövetségi kapitány is felfigyelt. Lahet tudni, hogy a májusi Budapesti úszó EB-re milyen számokban neveztek?

- Három távon indulhatok hátúszásban, 50, 100, 200 és a mix váltóba is helyett kaptam. A jelenlegi napok az EB-re készülésről szólnak.

- A koronavírus járvány mennyire befolyásolja napjaidat?

- Szerencsés vagyok. Úszok és tanulók. Eb-re és érettségire készülök. Ez a két dolog a feladatom, erre koncentrálok. Különösen jól jött, hogy nem kel szóbeli érettségit tennem. Megjegyzem pár napja megkaptam az első oltás, az Astra Zenecat. A karomat viselte csak meg a szúri.

- Hol folytatod érettségi után a tanulmányokat?

- Terveim szerint a PTE-n műszaki karra jelentkeztem, mérnök informatikus szakra és program szervezőt is bejelöltem.

- A PSN Zrt-ben, többek mellett Kenderesi Tamás már bizonyított. Milyen a kapcsolatot a bronzérmes olimpiai résztvevővel?

- Itt is szerencsés vagyok, Tamással minden edzés után elemezzük az elvégzett munkát. Elmondja gazdag külföldi tapasztalatait.   

- Ugorjunk egy nagyot, 2024-re, a Párizsi olimpiára. Lesz ott helyed?

- Erre is készülök mindennap. Nagyon sok munkára lesz szükség addig. Nem azt szeretném, hogy úszást abba hagyó sportolok, helyére kerüljek. Időeredményeimmel szeretnék részt venni a nyári játékokon.

Szerző: Szabó Ferenc