Jelmezbálos edzés a PVSK kosarasainál

2021. március 9. 19:32 2021. márc. 9. 19:32

A PVSK sportegyesületének kosárlabda szakosztályának vezetősége 2021-től, egy közösen kialakított kritériumrendszer szerint döntést hozva, minden hónapban kihirdeti a hónap edzőjét, illetve fiú és lány játékosát. Az érintett edzővel, Pécsi Dorottyával beszélgettünk.

Dorka, Szekszárdon született 1993. november 4-én. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Szekszárdon végezte, miközben végigjárta az utánpótlás-korosztályokat a már akkor is kiemelkedő munkát folytató Szekszárdi KSC színeiben. Tolna megye székhelyén csaptában, játékosként nem ért el sikereket, lyukas korosztály volt, amiben pályára lépett, mondta Pécsi Dorottya. 

A középiskolát befejezve Pécsre jelentkezett egyetemre és miután felvételt nyert testnevelés-biológia szakra, Pécsre költözött, ezzel kezdődött meg a munka a 100 éves PVSK sportegyesületnél.

Jelenleg az U11/B csapat edzője, aki az elmúlt hat év során már megfordult U14-es, U13-as és U12-es csapatoknál is. Leginkább ezekben az alsó korosztályokban mozog otthonosan, itt érzi jól magát, és itt érzi magabiztosnak munkáját. Kiemelkedően jól meg tudja magát értetni a 9-11 éves korosztályban. Nem csak a pályán, de a pályán kívül is nagyon sokat foglalkozik a csapattal, sok programot szervez nekik, látszik, hogy minden egyes pillanatát élvezi a munkának.

Azt is megtudtuk, hogy a tomboló koronajárvány elviselésének könnyebbé tétele érdekében farsangi edzést szerveztek. Fiatal kosarasok, edzők jelmezbe érkeztek edzésre. A tréning megkezdése előtt értékelték a legjobb jelmezbe érkezőket. A legjobb maszkba öltözött kosaras egy horror film főszereplőjének ruháját öltötte magára.

Arról is beszélt Pécsi, hogy fiatalokat napjainkba sportolásra megnyerni nehéz feladat. Pécs szerencsés helyzetbe van, mert a labdarúgás mellett kosarasnak nagyon sokan jelentkeznek.  A legfrissebb toborzásukra a 2012 -ben születettek hívták, feltűnően sokan voltak.

Dorka azon edzők egyike, akire minden helyzetben lehet számítani, legyen szó edzéshelyettesítésről, napközis táborok lebonyolításáról vagy akár bármilyen kosárlabdával kapcsolatos program szervezéséről, ezt már Debreceni Eszter a PVSK női utánpótlás edzőinek, első embere mondta Dorkáról.

A PVSK internetes lapjából megtudtuk, hogy a leány játékosoknál februári hónap legjobbja Hőgye Petra volt. A fiuknál ugyan ezt Baranyai Gergő kapta meg.

Szerző: Szabó Ferenc