Jobban bírta erővel a francia gárda az Európa Kupamérkőzést, mint a PEAC

2023. január 28. 13:49 2023. jan. 28. 13:49

Pécsett, a női kosárlabda Európa-kupa nyolcad döntőjének első mérkőzésén az NKA Universitas PEAC, a francia Villeneuve d'Ascq együttesét fogadta. A vendégek a kupában megszakították a PEAC győzelmi sorozatát és 66–74-re nyertek.

Nagyon jól szerepeltek eddig az Európa Kupában a PEAC-os lányok. Túljutottak az első play off körön és ez jó érzéssel töltötte el az egész csapatot. Csütörtök este egy nagyon erős ellenféllel álltak szemben. A francia együttes nagyon jó egyéni játékosokból állt, rájuk és az egész francia kosárlabdára jellemző, hogy fizikálisan játszanak. A Villeneuve d’Ascq kimondottan gyorsan játszott, erre építették és az egyéni kvalitásokat juttatták érvényre és valósággal bedarálták az ellenfelet, különösen a másodi félidőben.

Jovan Gorec: – A franciák elvették a hazai veretlenségünket, ennek elkerüléséhez szinte tökéletesen kellett volna játszanunk, és bár bele tettünk mindent ebbe a mérkőzésbe, a végére elfáradtunk. Ellenfelünk vezeti Európa egyik legerősebb bajnokságát, velük egy ilyen szoros eredmény is elismerésre méltó, célunk, hogy minél többször játsszunk ilyen kiélezett meccset ilyen erős csapatok ellen. Gratulálok a francia csapatnak, mi készülünk a szombati DVTK elleni bajnoki mérkőzésre.
 

Wentzel Nóra: - Az első félidővel elégedett vagyok, az első negyedet 13-12-re nyertük. A második félidő nem úgy alakult, hogy terveztük. Tudtuk, hogy csak tökéletes játékkal lehet sikerünk. A második félidőben elfáradtunk.

 

 

Rachid Meziane: – Fontos volt számunkra az első meccs megnyerése, de sok olyat láttam, amiben javulnunk kell. Ilyen a lepattanózás, és hogy ne engedjünk ilyen sok könnyű dobást az ellenfelünknek. A Pécshez hasonlóan mi is játszunk a szerdai visszavágó előtt Franciaországban bajnoki mérkőzést, célunk ott is nyerni.

 

Kennedi Burke: - Számunkra jól alakult a mérkőzés, célunkat elértünk, megyünk vissza, készülünk a hétvégi bajnoki mérkőzésre, majd a szerdai visszavágóra a magyarok ellen.

 


Forrás: Szabó Ferenc