Katzirz Dávid elköszönt Komlóról

2020. május 29. 10:21 2020. máj. 29. 10:21

Befejezi az aktív játékot a közel százszoros válogatott Katzirz Dávid – jelentette be Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató a Sport36 Komló NB 1-es kézilabdacsapatának csütörtöki sajtótájékoztatóján. A szakmai vezetésben is több váltózás lesz.

Fekete nap volt 2020. március 18-a a magyar kézilabda történetében, mondta az ügyvezető, a szövetség ugyanis ekkor tekintette befejezettnek a bajnokságot. A zárlat alatt közel 300 gyerek, 40 alkalmazott volt kénytelen nélkülözni a kedvenc sportágát, mostanra viszont, közel 80 nap után a kézilabda ismét feléledt.

Katzirz Dávid arról beszélt, hogy a szövetség döntése után először örültek, hogy egy kis pihenőt kaptak. Majd pár nap múlva rádöbbentek, hogy példátlan helyzet nem csak a komlói kéziseket, hanem a világ összes sportolóját érinti.

A játékos azt is elmondta, 28 év után elköszön az aktív kézilabdától. A biológiának vannak törvényei – folytatta, megjegyezve, mérkőzéseken még nem érezte az időt, de utána már fájdalmai voltak és vannak. Hosszú távú egészsége érdekében búcsúzik a nagy csatáktól – tette hozzá.

Katzirz a csapat szakmai igazgatója lesz július 1-től. Péter Szabó Dávid az utánpótlást irányítja majd, Selymes Attila játékos pedig a kapusokkal is foglakozni fog.

- Most befejeződőt Dávidnál egy korszak és kezdődik egy új, szakmai igazgató lesz, a szurkolók más szerelésbe fogják látni – vette át a szót Szigeti Szabolcs. Megtudtuk, hogy a csapatnál fizetéscsökkentést alkalmaztak, a 2020-2021 évi bajnokságban is kevesebb anyagi jutatásba fognak részesülni a játékosok és edzők.

Kilvinger Bálint vezetőedző elmondta, hogy amint a sorsolás elkészül, elkezdik lekötni az edzőmérkőzéseket. Azt is tudják, hogy július 1-től elkezdik a felkészülést az új bajnoki szezonra. A tréner azt is elmondta, hogy öt fiatal sportoló, akik 1999-ben születtek, a felnőttekkel fog edzeni. Reméli, hárman a 18-as keretbe is bejátsszák magukat. Abban is reménykedik, hogy a szülők újra elhozzák a fiatalokat a nyári táborokba.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP