Kemény hétvégéjük lesz a baranyai csapatoknak

2020. augusztus 21. 13:34 2020. aug. 21. 13:34

 Nem lesz könnyű hétvégéjük az NB II-ben játszó baranyai együtteseknek: a Szentlőrinc az elmúlt négy forduló során a legtöbb gólt szerző Ajkához utazik, a PMFC pedig az eddig veretlen Békéscsabát fogadja a Stadion utcában. Az NB III-as Kozármislenyhez a Dabas érkezik, Jelena csapata esélyes a három pontra.

Egy hete a PMFC elrontotta a Kazincbarcika NB 2-es pályaavatóját, a baranyaiak három ponttal a zsebükben tértek haza. A Pécsnek egyébként már a kezdés előtt gondjai akadtak: bemelegítésnél megsérült a legrutinosabb játékos, Bartha László, Vas László edző cserére kényszerült. A 31. percben szintén sérülés nehezítette a mecsekaljaiak életét, Ráczot kellett lecserélni, aki szintén meghatározó játékos. A gondok ellenére a piros-feketék egy 11-essel hozták a mérkőzést.

Vasárnap este 19 órakor a Stadion utcában a PMFC a Békéscsaba együttesét fogadja. Mindkét csapat éveken keresztül az élvonalban vitézkedett, az eddig lejátszott mérkőzéseken az alföldi csapat 5, a PMFC 4 pontot veszített. Mindkét csapat küzdeni fog a három pontért.

A PMFC vezetőedzője, Vas László lapunknak elmondta, hogy Békéscsaba egy masszív együttes, az NB II-es bajnokság meghatározó gárdája.

- Mi napról napra fejlődni szeretnénk. Mindent elkövetünk, hogy az egyre növekvő szurkolótáborunkat kiszolgájuk – mondta a mester.

Ajkán vendégeskedik a Szentlőrinc

A Szentlőrinc Ajkára utazik, ahol Fröhlich és társai nehéz mérkőzésre számíthatnak. A baranyaiak egy hete 5-1-re kaptak ki hazai pályán, az Ajka idegenben, Csákváron rúgott egy ötöst.

A Szentlőrincet erősíti a Pécsett is játszott Zamostny, edzőjük pedig Kis Károly, aki a PMFC csapatánál volt vezető edző. A Szentlőrinc mesterének, Marián Slukának olyan taktikát kell választani, hogy szoros mérkőzést játsszanak, jó volna megismételni a Gyirmót elleni játékot. Ha sikerülne, ponttal érkeznének haza Kapronczaiék. Fekete Tivadar, a csapat szakmai igazgatója lapunk megkeresésére azt mondta, a cél pont vagy pontok elérése. Hozzátette, fontos, hogy ez összejöjjön, mert minden pontra szükség van. A mérkőzést Ajkán játsszák 19 órai kezdettel.

A Dabast fogadja a Kozármisleny

Az NB III-ban az ötödik forduló előtt négy csapat veretlen, köztük a Kozármisleny és a Dabas együttese. Eddig a Misleny csapatának csatársora jól teljesített, kilenc gólt rúgtak. A védelem már nem ilyen makulátlan: a hét kapott gól négy mérkőzésen soknak tűnik.

Vasárnap a hazai pálya előnye kedvezhet a pályaválasztóknak, az egy hete idegenben szerzett győzelmet hazai pályán is hozhatja a Jelena Richárd-Nagy Gábor edzőpáros. A klub igazgatója, Magyar Márk kérdésünkre elmondta, hogy eddig több játékos sérült volt, egy héttel ezelőtt viszont már többen felépültek, ennek meg is lett az eredménye. Ezután olyan mérkőzések jönnek, melyeken már jobban tudja bizonyítani tudását a csapat. A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik a kozármislenyi pályán.

Szerző: Szabó Ferenc

(CÍmlapkép: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP