Két gólos előny a visszavágóra

2022. június 6. 11:46 2022. jún. 6. 11:46

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságba kerülhet a PEAC, ha egy hét múlva a Komárom-Esztergom megyei, Zsámbék csapata ellen döntetlent, vagy egy gólos vereséget szenved. Pünkösdkor a pécsi egyetemisták a Verseny utcában, a Várkői Stadionban két gólos győzelmet értek el. Az előny birtokában esélyük van feljebb lépni a ranglétrán.

A keddi sorsolás óta tudják, hogy a Zsámbék SK, a Komárom - Esztergom megye bajnoka az ellenfél. A Lőrinc Antal által vezetett együttes igyekezett minél több információt begyűjteni ellenfelükről. A kép lassan alakult, és az biztos, hogy nagyon sok a hasonlóság a két csapat labdarúgással kapcsolatos hitvallása, irányelvei között.

Figyelmeztető kell legyen, hogy a rendkívül szimpatikus, sportszerű gárda 29 mérkőzésen 9 gólt kapott a bajnokságában. Helyi fiatalokra építenek, és velük szeretnék kipróbálni magukat az NB III.-ban is. Nagy egyéniségeik nincsenek, csapatként azonban rettentően erősek.

Nagyon nehéz két mérkőzés áll előttünk, azonban innentől már muszáj végigcsinálni, amiért egész évben kőkeményen dolgoztunk. Nem hagyhatjuk, hogy Baranyának ne legyen NB III.-as csapata jövőre – mondta el a vezetőedző.

Sok szurkoló nem számított arra, hogy nagy lesz az érdeklődés a mérkőzésre. A Várkői Ferenc nevét viselő stadionba, a gépkocsival érkezők hosszú gyaloglás után érhettek, mert a közeli helyeken már autók parkíroztak. A lelátó és környéke megtelt a labdarúgás szerelemeseivel, a fél ezer szurkoló régen látott nagy számban foglalta el a néző tért. A PEAC kedvelők hiába várták a gólt az első félidőben egyik csapat sem talált a hálóba. Azt leírhatjuk, hogy a vendéglátók legalább négy biztos gólhelyzetet puskáztak el. Előfordult, hogy a Zsámbékiakat a kapufa mentette meg a góltól. A szünetben sem unatkoztak a drukkerek, a pécsi SPORTOLDA SE éremátadása volt a programban. A csapat a Baranya Megyei III. osztály Csík Jenő csoportjában a tabella legfelső helyén zárta a 2021-2022 évi bajnokságot.  

Az első helyért járó érmeket és kupát a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, Bógyai Zoltán adta át.

A második félidőben góllá értek a PEAC támadásai, a 72 és a79. percben Makai Márk betalált a Zsámbéki kapuba, 2-0.

A visszavágó egy hét múlva június 12-én lesz Zsámbékon és várhatóan ott már pályára léphet a pécsi együttes talán legrutinosabb játékosa dr. Hergenrőder Tamás.

A PEAC -tól megtudtuk, hogy siker esetén vállalják a feljutást az NB II-be és akkor a három Baranya NB II-es csapat mellett, lesz egy NB III-as együttes is.


 

Szerző: Szabó Ferenc