Kétszáz judós költözött a Széchenyi sportcsarnokba vasárnap

2021. szeptember 21. 17:15 2021. szept. 21. 17:15

Dél-Dunántúli cselgáncs csapatok versenyeztek Pécsett vasárnap a Széchenyi csarnokban. A Vasutas Misina Kupa, amely idén egy fontos évforduló miatt különös hangsúlyt kapott, ugyanis 60 éves a pécsi judosport. A PVSK rendezésében közel kétszáz cselgáncsozó ált versenyezni a tatamira.

Kersics Dávid a PVSK Judoszakosztály edzője, a versenyről elmondta, hogy

A különleges alkalomból minden résztvevő kap egy PVSK-s csomagot, benne különböző egyesületi relikviákkal. Az egyéni I-II-III. helyezettek érem díjazásban részesülnek. Díjat kap a legfiatalabb és a legidősebb aktív judós a PVSK-ból. Itt adunk át elismeréseket a régióból az Ifjúsági Eb-n jól szerepelt hölgy és férfi versenyzőnek, Szász Annának (Siklós) és Kenderesi Péternek (PVSK). Nagy létszámú versenyzőgárda, 17 szakosztályból 200 sportoló várta, hogy tatamira léphessen. Azt is elmondta, hogy a közelmúltban rendezték a Belügyi Dolgozók Judobajnokság, ahol Járányi Zsolt (+100 kg) és Kersics Dávid (100 kg) első helyet szereztek. Megtudtuk, hogy a beszélgető partnerünk Dávid megkapta a legjobb versenyzőnek járó díjat is. Mindketten a PVSK szakosztályában versenyeznek, de a Belügyi Dolgozók rendezvényén  a Pécsi Tűzoltóság színeiben képviselték a PVSK-t.

Beszélgettünk Rácz Bálinttal is, a 66 kilós súlycsoportban versenyző cselgáncsozóval. Bálint két alkalommal már serdülő korosztályban Magyar Bajnok lett. A fiatal sportoló 3 éves kora óta már judózik. Napjainkban már a 17 éves versenyző, jövő héten korosztályos magyar bajnokságra utazik. Célja a dobogós helyezés. A vasárnapi rendezvényen  Bálint a zsűri asztalnál lévő gépet kezeli, ami az időt és az elért  pontokat mutatatja.

 

Beszélgettünk Kenderesi Péterrel is, akiről már irtunk lapunkban. A PVSK versenyzője a nyár elején Rigában, korosztályában a magyar válogatott színeiben versenyzett.  Bánatosan mondta, hogy jobban szeretett volna szerepelni. A válogatott edzője teljesítményét dicsérte. Legfontosabb feladatként a robbanékonyság javításra hívta fel a figyelmét.

 


Szerző: Szabó Ferenc