Kettős győzelemmel jutott tovább a PEAC az Európa Kupában

2023. január 12. 15:34 2023. jan. 12. 15:34

Az NKA Universitas PEAC - Piestanske Cajky ellen Európa Kupa mérkőzést játszott szerda este hazai pályán. A csapatok a Füzi Ákos nevét viselő pályán játszottak és a pécsi gárda megérdemelten jutott a 8-as döntőbe, megnyerve mindkét találkozót.

NKA Universitas PEAC - Piestanske Cajky 63-57

(13-16, 21-16, 15-10, 14-15)

 

A találkozót hat pontos hátrányból indítják, ami Peter Jankovic szerint nem olyan vészes: - Elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, nem pedig az ellenfélre. A hat pont nem vészes, alapvetően két dobás. Különösen ügyelnünk kell arra, hogy védekezésben ne hibázzunk, és ne engedjünk sok üres dobást az ellenfélnek, ahogy az a hazai meccs első félidejében is megtörtént. Szilárd meggyőződésem, hogy ekkora dobáspontosság pécsi oldalról, ami valami fantasztikus volt, többé nem fog megtörténni. Remélem, élni fog a továbbjutási esélyünk a meccs végéig. Mindannyian tudjuk, hogy ez a hat pont azt jelenti, ha tovább akarunk jutni, hét vagy több ponttal kell nyernünk. Fontos, hogy ne spekuláljunk ezen túl sokat, mindent meg kell tennünk a győzelemért, és amikor lehetőség adódik, megpróbáljunk felzárkózni. Először meg kell próbálnunk nyerni, még ha ez rendkívül nehéz is lesz. Nagyon nehéz Magyarországon játszani, meglátjuk, hogyan bírjuk. nyilatkozta a mérkőzés előtt szlovák vezetőedző a pöstyéni klub honlapján.
 

A PEAC vezetőedzője, Jovan Gorec is határozott elképzeléssel bírt mérkőzés előtt a csapat internetes oldalán, arról, hogy miként álljon hozzá csapata a visszavágóhoz: - A szerdai egy teljesen új meccs lesz számukra, úgy fognak játszani, mint mindig, hogy nyerjenek nem fogunk az első meccs eredményére gondolni. A győzelemhez nincs egy meghatározott kulcs elem, úgy kell kosárlabdázni, mint mindig, csapatként, nagyon okosan és magukban bízva, és akkor jó eredményre számíthatnak.

 

Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője: Én is gratulálok a lányoknak, továbbjutottak a következő körbe, ami nagy siker mindannyiunk számára. Nem ez volt a legkönnyebb meccsünk, a legszebb se, de győztünk, és ez nagyon fontos, hogy akkor is nyerjük a mérkőzéseket, ha nem játszunk jól. A győzelmi kényszer nem segített rajtunk, de ezzel a teherrel is meg kell tanulnunk élni és megbirkózni, ha nagy csapattá akarunk válni.
 

Kiss Virág, a pécsiek csapatkaptánya: Hatalmas volt a küzdelem ma – szó szerint, verekedés folyt a pályán. Mindenesetre jól helytálltunk. Nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre, sokat jelentett nekünk, és bízom benne, hogy ha így folytatjuk, még többen lesznek.
 

NKA Universitas PEAC: Katanic 16/3, Wentzel 9/3, Calhoun 20/12, Burdick 4, Kiss 14. Csere: Simon -, Szücs -, Sanchez -, Laczkó -.

Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.
 

Piestanske Cajky: Mujovic 8, James 7, Martiskova 11/3, Mandic 15, Jurcenkova 8. Csere: Rusinakova 8/6, Moravcikova -, Tausova -.

Edző: Peter Jankovic, Tomas Kacmarik.
 

 

Szerző: Szabó Ferenc