Kezdeti álmos játék után, gólokkal nyert a PMFC

2021. október 18. 10:44 2021. okt. 18. 10:44

Az NB II-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a PMFC az előző évi NB I-es bajnokságtól búcsúzott Budafok együttesét fogadta. Mindkét gárda nem a várakozás szerint szerepelt az eddigi fordulókban. Pécsi győzelem esetén, Vas László csapata megelőzheti a Budafok gárdáját. A hazaiaknak elég volt 55 percnyi játék, hogy 3-1 arányban nyerjen és megelőzze az elmúlt évben az élvonaltól búcsúzott Budafok együttesét.

A 4. percben Adamcsek 24 méterről nagyerővel eresztette el a labdát. Szabadrúgása a védőkről visszapattant Geiger elé, akinek lövése a védőkről a mezőnybe pattant.

Az 5. percben a mérkőzés első szögletét a Budafoki csapatból Kovács Dávid rúgta a 16-os vonalára. A jókor érkezett Soltész megcélozta a pécsi kaput, de Dávid mentett. Begyakorolt figurát láttunk a vendégek részéről.

A 26. percben Kovács Imre játékvezető az első sárgát lerántásért a pécsi Krónernek ítélte.

A 28. percben Geiger remekül ment el a jobb oldalon. Három vendégjátékost maga mögött hagyott. Jobbra beadott, Fótyik az utolsó pillanatban mentett.

A 30. és a 31. percben is a vendégek veszélyeztetnek. A pécsi védelem nem figyel vagy elkésik a beavatkozással, de a szerencse a piros-fekete csapat mellett volt.

A 35. percben a vendégek is besárgultak, Fikor akasztásért kapta.

A 37. percben időhúzásért a budafoki kapus kapott sárgalapos figyelmeztetést.

A 38. percben kavarodás a vendég 16-osán belül. A játékvezető 11-est ítélt. A végre hajtó Kovács Dávid volt. Lövése után a labda a kapu bal alsó sarkába kötött ki. Helesfay jobbra vetődött. 0-1

A 41. perc Hegedűs Márké volt. A pécsi játékos zsonglőrködött egyet, majd még egyet, és 7 méterről egyenlített. 1-1.

Hegedűsnek a 45. percbe is volt újabb gólszerzési lehetősége, de a lövése centikkel kerülte el a kaput.

A második félidőben a 47. percben Tihanyi-Hegedűs-Kónya a labda útjában. Az utóbbi 1 méterről passzolta a labdát a gólvonalon túlra. 2-1.

A 61. percben Hegedűs passz, és Adamcsek kapásból 15 méterről begyűjtötte a PMFC harmadik gólját. 3-1.

A 66. percben Geiger helyére Futó Zsombor csapatkapitány érkezett. Zsombor sérülés után gyógyulóban van és így edzőjétől kapott 24 percet. Futó érkezésekor a pályán lévő csapatkapitány helyettes Helesfay Donát átadta a karszalagot Zsombornak.

A mérkőzés hajrájában inkább a PMFC tartotta a labdát és megérdemelten nyerte meg mérkőzést és cserél helyett a bajnoki tabellán a Budafokkal.

 

 

 

Mérkőzés után Vas László, a PMFC vezetőedzője elmondta, hogy:

- Általában minden NB II-es mérkőzés egyforma. Mindegyik csapat minden eredményt elérhet. Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is volt. Minden egyes labdáért és pontért meg kell harcolni. Sikerül átlendülnünk a Budafok vezetése után és megfordítottuk az eredményt. Akkor már csapatként játszottunk és sikerült három gólt szerezni. A cserejátékosok is sokat tették a győzelemért. Hege (Hegedűs Márk) remekül játszott, gólpasszt adott és gólt is rúgott. A játékosnak van egy kisebb sérülése, ezért cseréltem le. Ö is sokat tett a három pont begyűjtéséért.

 

Boér Gábor, a Budafok vezetőedzője:

- Negyven percen keresztül megfogtuk a PMFC játékát. A vezető gólunk után a PMFC lendült játékba. Úgy tűnt szünetben bent maradtunk az öltözőben.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc