Kikapott a PEAC a bajnokesélyes Sopron otthonában

2020. február 23. 21:57 2020. feb. 23. 21:57

A női kosárlabda bajnokság listavezetőjéhez utazott Sopronba a PEAC együttese vasárnap. A vendéglátók a mérkőzés negyven perce alatt jobban céloztak, könnyebben estek a zsákba a labdák, mint a vendégek kezéből, megérdemelten tartották otthon a győzelemért járó két pontot.

Több lepattanó labdát szedtek le a hazaiak és ezzel 19-11-re zárták az első negyedet. A Sopron centere, Dupree alig tudott hibázni, hét közeli dobásból hat eredményes volt. A pécsi oldalon Udodenko a lepattanószedésekben jeleskedett.

A második negyedben is pontatlanul dobtak a csapatok, büntetők sem mentek jól. A két csapatnak tíz távoli dobása volt, öt-öt mindkét oldalon, egyedül a PEAC játékosának, Bravardnak a távolija ért három pontot. A második negyedet 16-13-ra zárták a csapatok.

Sopron Basket - PEAC-Pécs (fotó: Pécsi STOP)

A második félidő 35-24-es hazai vezetéssel kezdődött. A Sopron tovább növelte előnyét, 3 perc alatt öt pontot dobott. A pécsi edző, Meszlényi Róbert időt is kért. A 24 perc végén újabb Bravard-triplát láthatott a közönség. Ezt követően Dubei is dobott egy távolit, csapatának ez volt az első hárompontosa. Mindkét edző forgatja a csapatát, a kezdő ötös általában a pécsi oldalon van időnként a pályán. Harminc perc után 54-40 volt az eredményjelzőn.

A dobóstatisztikát figyelve a Sopron közel 50 százalékos teljesítménnyel büszkélkedhet, a PEAC 35 százalékban sikeres. A számokat igazolja az eredmény is, a 33. percben 58-43 az állás. A hazaiaknál Dupree a negyedik negyedben is azt mutatja, amit a mérkőzés elején. Vélhetően ezért is kapott nagyon kevés pihenőidőt A vendégeknél Bravard szárnyal, számára nincs elveszett labda. A végeredménynek azonban a hazaiak örülhettek.

Sopron Basket - PEAC-Pécs: 72-55 (19-11, 16-13, 19-16, 18-15)

Meszlényi Róbert, PEAC edzője elégedett volt a mérkőzéssel, mint elmondta, amit terveztek, azt megcsinálták, a kihagyott közeli dobások miatt ugyanakkor van némi hiányérzete.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP