Kikapott a PMFC, veszélyben a feljutást érő hely

2021. április 24. 11:10 2021. ápr. 24. 11:10

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata a 34. forduló, nyitómérkőzését játszotta a Vasas FC vendégeként, pénteken este. Schindler Szabolcs tanítványai 68 ponttal az első, feljutást érő helyről, a Pécs 60 egységgel a negyedik pozícióból várta a fővárosi összecsapást. A PMFC gárdája pont nélkül maradt az Illovszky Rudolf stadionban.

– Komoly hagyományokkal és eredményekkel rendelkező ellenfelünk lesz, amely tavasszal igen meggyőző teljesítményt nyújt. Egymás után nyeri a mérkőzéseit, és halad igen jó úton a céljaik eléréséhez – kezdte Vas László, NB II-es együttesünk vezetőedzője. – A mi céljainkat úgy néz ki, nekünk is sikerült abszolválni, de van még hátra öt fontos feladatunk, amit hasonló módon, hasonló mentalitással és hozzáállással, nem utolsósorban eredményesen is szeretnénk teljesíteni,  nyilatkozta idegenbeli bajnoki mérkőzés előtt a vezetőedző.

 

Piros lapos eltiltás miatt nem számíthatott a szakmai stáb Króner Martinra, valamint Rácz Lászlóra sem. Előbbi védőjátékos 2 bajnoki meccsre szóló büntetéséből a Szeged ellen egyet már letöltött, míg másik hátvéd eltiltása a péntek esti fővárosi mérkőzéssel jár el.

A 3. percben balról Szatmári az egykori pécsi kedvenc rúgott szögletet. A jó helyen álló Balajtiról a labda a gólvonalon túlra pattant, 1-0.

A 6. percben jobbról kapott labdát Adamcsek, fejese a kapufa felső éléről pattan a játéktéren kívülre. Pécs támadásba maradt, 16-on belül vendégcsapat adogat, Adamcsek lövése egy védőjátékosban akadt el.  

A 9. percben újabb PMFC lehetőség, Grabant 18 méterről leadott lövése, kapu fölött hagyta el a pályát.

A 12. percben Németh Márk helyére a saját nevelésű Keresztes Barna érkezett. A pécsi játékos cseréjét izomhuzodása indokolta.

A 17. percben Sivacski, Németh bokáját találta el a labda helyett. A hazai játékos Szilasi Szabolcs játékvezetőtől sárgalapot kapott. 

A 24. percben Preklet ütközött, turbánnal a fején engedték vissza a pályára. 

A 25. percben Németh és a hazai kapus Rados ütközött. A vasas játékost rövid ideig ápolták.

A 28. percben Radó bombáját Helesfai a léc alól ujjheggyel nyomta a kapu fölé. A szögletet a pécsi védők a mezőnybe vágták.

A 33. Szatmári szögletét Radó fejelte kapura, újabb Helesfai bravúrra volt szükség. A pécsi kapus alapvonalon túlra ütötte a félmagasan érkezett labdát.

A 36. percben Geiger vendégoldalon, majd a 40. percben a hazai csapatban játszó Ottigba szabálytalankodott, mind ketten közelről láthatták a sárgalapot.

A 45. percben Szatmári az oldalhálót találta el.

Az 52. percben Futó ütközött, oldalvonalon túl ápolták. Befáslizott bokával érkezett vissza a pályára.

Az 59. Tölgyesi jobbról középre adott, Adamcsek az erősen érkezett labdát nem tudta irányítani, fejese elszállt a léc felett. 

A 62. percben Vas László kettős cserét hajtott végre. Keresztes, Tölgyesi le. Érkezett Óvári és Barta.

A 64. percben Preklet a kapussal ált szemben, fejese közelről a kapufa mellé szállt.  Nagy helyzet volt.

A 68. percben újabb pécsi csere, Adamcseket, Tihanyi váltotta.

A 75. percben Futó akasztotta Radót, sárgalap a belépőért. A pécsi csapatkapitány a 34. fordulóban gyűjtötte be a 11. sárgalapját.

A 77. percben hármas cserét hajtott végre a Vasas.

A 78. percben Szatmári-Radó-Szatmári a labda útja. A hazai középpályás jobb felső sarokba bombázta a labdát, 2-0.

A 85. percben a gólszerző Szatmári helyére friss erő érkezett.

A 87. percben Vermes szöglet jobbról, Otigba egyedül, védő nélkül állt a 16-on belül, közelről a pécsi kapuba fejelt, 3-0. 

 

A Vasas megérdemelten tartotta otthonában a 3 pontot és nagy lépést tett arra, hogy a 2021-2022 évi bajnokságot már az élvonalba folytassa. A PMFC helyzet kihasználásaival szorosabbá tehette volna a találkozót.

Szerző: Szabó Ferenc