Kikapott a PVSK Oroszlányban

2021. december 12. 16:21 2021. dec. 12. 16:21

Szombaton ismét tétmérkőzést játszott a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata. Idegenben, az OSE vendégeként léptek pályára Bíró Olivérék. Az oroszlányi csarnok bizony valódi oroszlánbarlang, arról nem is beszélve, hogy egy olyan riválissal találkoztak a pécsi fiuk, akik nagyon hasonló játékerőt képviselnek, és nagyon hasonló célokért küzdenek. A célt az Oroszlány érte el.

A PVSK-VEOLIA hatodik, öt győzelemmel és öt vereséggel, addig az OSE a nyolcadik helyen áll 5/6-os mutatóval.

Az biztos, hogy ismerős arcokkal találkozhatnak a vendégek, hiszen Ruják András és Carev Alekszej személyében két olyan játékosa is van ellenfélnek, akik tavaly még a PVSK-t erősítették.

Az bizakodásra adhat okot, hogy az előszezonban sérülést szenvedő Meleg Gergő B-s csapat tagja  legutóbbi bajnokiján visszatérhetett a pályára, így lassan, apránként de talán vele is tovább bővülhet Dragan Alekszics vezette szakmai stáb variációs lehetőségeinek sorába.

Pécsi pontszerzéssel kezdődött a találkozó. Illés közelről volt eredményes 0-2. A szlovák Ihring Mario, szlovák játékos alig hibázik és szórja a pontokat, 12-6 az 5. percben. Mindkét csapat remekül védekezik. Látszik a pontgyártásban, 16-8, a 8. percben. Molnár Márton is felzárkózott a szlovák idegenlégiós mellé és 4 pontjával segítette csapatát a 20-10-es első negyed eredményéhez.

A folytatásban mindkét együttes védekezésben volt jobb. Minden statisztikai mutatóban közel azonos eredményt mutatott a tábla. Például az összes lepattanó szerzés a PVSK-nál 34, a hazaiaknál 33. A pécsiek 17, az Oroszlány neve mellé 13 eladott labda szám került. A büntető dobásoknál volt jelentősebb eltérés. A Pécs 20 ból 10 pontot ért el. A DVTK 9-ből 5 -öt.

Az előző bajnoki évben a Pécsett szereplő Ruják Andris közel 20 perc lehetőséget kapott és pontot is dobott. Carev alig 5 percet volt a pályán.

A mérkőzésen végig vezető hazaiak frissességüknek köszönhették győzelmüket.

A PVSK-VEOLIA legközelebb december 18-án a Lauber Dezsős sportcsarnokba fogadja a Szeged csapatát.

Szombaton három pécsi kosárlabda csapat is pályára lépett. A PINKK Kozármislenyben nagyarányú verességet szenvedett a DVTK-tól.

NKA Universeitas PEAC a Cegléd ellen játszott és a 3. negyedben mutatott sziporkázó játékkal Pécsre hozta a 2 bajnoki pontot. Nelson parádés játékával, 69-79-re zárták a mérkőzést a Cegléd ellen.

 


Szerző: Szabó Ferenc