Kikapott itthon a PEAC a török ellenfelétől

2021. december 16. 20:26 2021. dec. 16. 20:26

Az NKA Universitas PEAC szerda este egyenes kiesési mérkőzést játszott az Európa Kupában a török Nesybe Aydin csapata ellen, a Lauber Dezső sportcsarnokban. A Pécs a játékvezető kezdő sípszava előtt bizakodott az elegendő pontkülönbség megszerzésébe, hogy Ankarában a PEAC kiharcolhassa a tovább jutást.

Az NKA Universitas PEAC a D-csoport másodikjaként jutottak be a 32 közé az EK-ban, amelyben már oda-visszavágó alapon dőlnek el a párharcok. A törökökkel már a csoportkörben is összecsaptak Csirke Ferenc tanítványai, hazai pályán 78–66-ra nyertek, majd Ankarában 96–62-re kikaptak.

- Két dologra számítok a szerdai meccsünk kapcsán, az egyik az, hogy sokan kilátogatnak a sportcsarnokba, én azt gondolom az eddigi teljesítményünkkel rászolgáltunk erre. A másik pedig az, hogy győzünk, nagyon meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést. Nem számolgatunk, hogy mennyivel, hazai közönség előtt, hazai pályán nyerni szeretnénk - mondta a mérkőzés előtt Csirke Ferenc, a PEAC vezetőedzője a csapat Facebook-oldalán.

A mérkőzés jegyzőkönyvébe belekerült a csapatkapitány Sarok Niki Neve, de biztos, hogy nem lép pályára, hiszen 6 hét után tegnap vették le a gipszet a kezéről. Számára még vissza van sok-sok gyógytorna.

 

A török csapat két sikeres közelivel kezdte a mérkőzést, majd Kiss Virág távolija esett a zsákba, 3-4. Az 5. perc tájékán Marshall is triplát dobott egy rövid időre átvette a PEAC a vezetést, 12-11 a 4. percben.  A folytatásban Coates és Eldas nem hibázott, 10 perc után 12-23.

A vendégcsapat edzője Erman Okerman keveset cserélt, három kezdője folyamatosan a pályán. A PEAC nagyon gyengén szedte a lepattanókat, 15 perc után hazai oldalon 8, vendégeknél 18. Kiss Virágot nagyon figyelik a törökök. Nekünk nem sikerül ez Alaina Coates esetében.  A vendég center 16 perc alatt 15 pontnál tart. Az eredmény, 20-35. A 16. percben a PEAC begyűjtötte az ötödik csapathibáját.  Nelson és Szűcs Réka dobásai pontokat értek elkezdődött a felzárkózás 30-37. Dudasova pontjai nagyon hiányoznak, két negyed után 32-41.

A negyed közepe ismét a felzárkózásé, a 25. percben 40-45. A pécsiek rátaláltak az ellenfél dobásainak megakadályozásra. Ebben Wentzel Nóra remekelt. Sokat javult a PEAC lepattanó szerzése, Nelson és Kiss Virág remekül szedte a lepattanókat, Wentzel asszisztjai majd mind pontot értek, 30 perc után 45-47.

A záró negyedben Kiss Virág látványos dobása a kezek között beesett a kosárba és ismét vezetett a Pécs, 56-54, a 34-. percben. Dudasovának 25 percre volt szüksége, hogy feliratkozzon a pontszerzők közé. Dobott egy közelit és egy távolit, 63-61. a 36. percben. Jessike Thomas kapcsolt rá, egyéni akciókból 5 pontot dobott és a 38. percben 68-68.

Időt kért Csirke Ferenc, 30 másodperccel a mérkőzés lefújása előtt, 68-71 -es állásnál, és az eredmény már nem változott. A PEAC alul maradt a török ellen egy labdás mérkőzésen.  

 

Szerző: Szabó Ferenc