Kisebb csodát tett Dárdai, bent maradt a Hertha a Bundesligában

2021. május 16. 06:43 2021. máj. 16. 06:43

Döntetlent játszott a pécsi edző csapata, így matematikailag már biztos, hogy jövőre is a Bundesligában játszik a berlini csapat. Ezzel Dárdai teljesítette azt, amiért szezon közben kinevezték: azaz megmentette a Herthát.

Szombaton a Hertha a Kölnt fogadta a Bundesliga 33. fordulójában, és már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy egy döntetlen vagy egy győzelem esetén bent marad Dárdai Pál csapata. Bár hét meccses veretlenségi szériával várták a fővárosiak a mérkőzést, komoly sérüléshullám sújtotta őket: kilenc játékosára nem számíthatott a pécsi edző, többek közt Vladimír Daridára, Matteo Guendouzira, Dodi Lukebakiora és Krzysztof Piatekre sem. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!        

Ettől függetlenül nem feltartott kézzel állt ki a csapat, a mérkőzés előtt azt mondta a magyar tréner a sérülésekről, hogy:

„Több olyan játékos is van a keretünkben, akik eddig nem tudták megmutatni mire képesek, illetve az akadémistáinkra is számíthatunk.”

A végeredmény 0-0 lett. Mivel a többi eredmény is jól alakult a Hertha számára, így 34 ponttal sikerült meghosszabbítaniuk a tagságukat a következő szezonra is a Bundesligába.

 

Dárdai Pál kisebb csodát hajtott végre a csapatával, ugyanis nem vele kezdte a Hertha a bajnokságot. Korábban 2015 és 2019 között vezette a csapatot, több sikert is elért, azonban az akkori sportigazgató, Michael Preetz – aki egyébként csapattársa is volt korábban Dárdainak – , mással képzelte el a csapat jövőjét.

Ráadásul új tulajdonos is érkezett a csapathoz, aki megnyitotta a pénzcsapokat, így annyi pénzt költhettek átigazolásra a magyar edző utódai, ami a Dárdai-érában elképzelhetetlen volt. Az új edzők és a tucatnyi új játékos és befektetett eurómilliók ellenére az eredmények nem érkeztek. Sőt, 2021 tavaszán már annyira égett a ház, hogy ismét Dárdait kérték fel edzőnek, akinek az volt a feladata, hogy bent tartsa a csapatot a Bundesligába.

A magyar edzőnek végül sikerült is teljesítenie a feladatot, a sportigazgató, aki korábban Dárdai leváltásáról döntött pedig a munkájával fizetett a korábbi rossz döntéseirt. Azt még nem tudni, hogy a következő szezont is a magyar trénerrel kezdi e meg a csapat. Ez tűnik értelemszerűnek, azonban a korábbi irányítása alatt is az anyagi lehetőségekhez és a játékosállományhoz képest jó eredményeket produkált Dárdai, mégis elküldték. A szerződése 2022-ig szól, és mivel a nem lesz túl hosszú a nyári szünet, így hamarosan megválaszolásra kerül a kérdés, hogy Dárdai edzi e a csapatot tovább vagy ismét hoznak valakit a helyére. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!        

Forrás: Pécsi STOP