Kiszenvedett győzelem, nyert a PMFC

2021. október 5. 16:57 2021. okt. 5. 16:57

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a Szolnoki MÁV FC-t fogadta a PMFC NB II-es labdarúgó csapata a Stadion utcában. A vasárnapi ellenfél a 10. forduló előtt a tabella 9. helyét foglalta el. A PMFC a 15. helyről szeretett volna feljebb kapaszkodni. A célt Vas László együttese érte el. A PMFC 1-0-ás arányban verte a Szolnok csapatát.

A szolnokiak eddigi 9 összecsapásukból 4 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, 3 alkalommal ikszeltek, vereséget pedig idén csupán 2 esetben szenvedtek el. A Csákvár elleni találkozót későbbre halasztották. A PMFC 5 vereséggel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel a tabella alsó régiójában helyezkedett el. A hazaiak nincsenek jó formában, messze elmaradnak az előző szezonbeli eredményességtől. Zsinórban háromszor szenvedtek vereséget, legutóbb a Kecskeméttől kaptak ki. Főleg a támadószekció nem remekel, hiszen a tíz meccsen lőtt hét gól elég vérszegény. Velük ellentétben a MÁV ismét a szebbik arcát mutatta legutóbb, hiszen szerdán legyőzte a Budafokot, így megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát.

A 2. percben a vendégvédők között jobboldalon egyedül elfutott Németh Márk. A nagy helyzetet elkapkodta. Vezethette volna a labdát, kicselezhette volna a kapust, de inkább ellőtte a játékszert. Némi szerencsével a vendégkapus hárított. A pécsi védelem nem koncentrált, Tóth László baloldalon elfutott, kisodródva tekerte a labdát a pécsi kapura, a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 10. percben a pécsi Katona Levente kapott sárga lapot. A játékvezető, Gaál Ákos folyamatos szidást kapott a kisszámú szurkoló tábortól. Akkor is mikor igaza volt. A 14. percben Króner Martin célozhatta volna meg a Tisza-partiak kapuját, de nem találta el a kaput. A 26. percben Króner és Tóth László csatázott, a pécsi védő volt a nyerő. A 34, percben Króner és Adamcsek is sárgalapot kapott. A 36. percben 18 méterről tekert szabadrúgást a pécsi kapura, Helesfai kitenyerelte. A 38. percben ismét egy az egyben, a pécsi csatár a vendégkapussal, Adamcsek a kapusba bombázott. Az első félidőben a Szolnok folyamatosan tördelte a játékot, a PMFC több alkalommal jutott el a vendégek kapuja elé, de egy csel, egy jó célzás hiányzott, így az első 45 percben egyik csapat sem rúgott gólt.

A fehér mezben játszó vendégek a második félidőt ott folytatták, ahol abbahagyták az elsőt.  Szolnoki játékos már az 56. percben a földön maradt, az orvosi stáb beszaladt majd elhagyta a pályát. Az első félidőben legalább 10 alkalommal láttunk hasonlót. A 48. percben a PMFC gólt ért el. Adamcsek baloldalról beadott szögletet Króner Martin egy méterről a Szolnok kapujába fejelte, 1-0. Pécsi szabadrúgás a 66. percben, a szolnoki 16-os közeléből a középre helyezett lövést a vendég portás könnyedén fogta. Mindkét együttes folyamatosan használta ki cserelehetőségeit. A Szolnok a támadósorban cserélt. A PMFC középpályán és a védők között változtatott. A hosszabbításban Tihanyi Olivér megduplázhatta volna a pécsi eredmény. A lehetőséget sikerült elpuskáznia.

Szentlőrinc csapata Budafokra látogatott, ahol 2-1 arányban alulmaradt. A másik baranyai csapat eddig remekül szerepelt, 10 fordulón keresztül nem találtak legyőzöttre Bányaiék.

A válogatott szereplése miatt két hét szünet következik. A PMFC október 17-én ismét hazai pályán lép a szurkolók elé. Futóék a Budafok gárdáját fogadják.

A másik baranyai NB II-es labdarúgó csapat a Szentlőrinc, Budaörsre utazik.

Szerző: Szabó Ferenc