Kiütéses győzelemnek indult a NKA Universitas PEAC részéről, papírforma eredmény született a PINKK ellen

2021. október 10. 16:18 2021. okt. 10. 16:18

Szombaton este hat órakór a Lauber Dezső Sportcsarnokban a NKA Universitas PEAC ellen lépett pályára a PINKK NB I-es női kosárlabda csapata. A PEAC számára nagyon jól indult az idei szezon, hiszen amellett, hogy kiharcolták az Európa Kupa főtábláján való szereplést, a bajnokság során eddig veretlenül, 3 győzelemmel állnak a bajnokságban. A PINKK még győzelem nélkül helyezkedik el a tabella alsó régiójában.

Kiss 2-0, Kiss 4-0, Kiss 6-0, Nelson 8-0, Kiss 11-0 közel ezzel a sorozattal indult a NKA Universitas PEAC-PINKK Pécs 424 bajnoki kosárlabda mérkőzés szombat este, majd Szűcs 27-0, Kiss 29-0. A 10. perc végén tört meg a jég, Zsilinszky 29-3. Ez lett az első negyed vége.

A folytatásban triplával kezdett a hazai csapat. Nelson irányításával a negyed végére sikerült az előnyt tovább növelni. Húsz perc után 50-17-es eredményt láthattunk az eredményjelzőn.

A mérkőzésen jelenlévő háromtagú zászlós, dobos szurkolótrió igen csak jelentős biztatást folytatott negyven percen keresztül.

Az edzők számára már húsz perc alatt eldőlhetett a mérkőzés. Csirke Ferenc hazai tréner időkérés nélkül irányította végig a találkozót. A vendég mester Vanja MIljkovic az első két negyedben mutatta fel a T betűt.

A vendéglátók oldalán a válogatott keret tagjai Kiss Virág és Wentzel Nóra remekül játszott, hasonlót írhatunk az idegenlégiós Nelsonról is.

A vendégeknél magyar játékosok közül Jahni Zsófi és Vincze Nikolett telejsitménye sokat tett ahhoz, hogy elmaradjon a Lauber Dezső sportcsarnokban a hazaiak KO győzelme.

 

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

 

Csirke Ferenc NKA Universitas PEAC vezető edzője:

- Komolyan vettük a mérkőzést az első perctől. Nagyon jól kezdtünk. Az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A második félidőben játékelemeket gyakorolhattunk. Arra figyeltem, hogy 20 percnél többet senki ne legyen a pályán. Az is öröm számomra, hogy Bojtár kivételével mindenki szerzett pontot. Mielőbbi gyógyulást kívánok a PINKK játékosainak.

Laczkó Sára játékos:

- Nehéz mérkőzésre számítottunk. Az elején sikerült elmennünk és 20 perc alatt sikerült jelentős előnyt szerezni.

Vanja Miljkovic a PINKK Pécs 424 vezető edzője:

-Teljesen másképpen alakult a sok sérülés miatt a mérkőzés, ahogy terveztük. Az első félidei rossz védekezésünk miatt nagyon elment a PEAC. Sok sikert kívánok a PEAC-nak a bajnokságban és az Európa Kupában.

Vincze Nikolett játékos:

- Gratulálok a Pécsnek. Az első félidőben rosszul védekeztünk. A második félidőben feljavultunk. A negyedik negyedben már mi voltunk az eredményesebbek.

Vasárnap is lesz kosárlabda mérkőzés a Lauber Dezsős sportcsarnokban. Este hat órakor a PVSK-VEOLIA, az NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban, a Alba Fehérvár csapatát fogadja.

 

Szerző: Szabó Ferenc