Kiütötte a Sopron a PINKK Pécs 424 csapatát

2021. november 28. 11:01 2021. nov. 28. 11:01

Szombaton este hat órakor a Sopron Basket ellen lépett pályára, a Novomatic Arénában, a PINKK Pécs 424 NB I-es női kosárlabda csapata. Az új szakmai stáb irányította a pécsi csapatot. Negyedik éve együttműködő partnerük a PVSK Akadémiának és edzőiknek köszönhetően találtak ideiglenes megoldást. Megbízott vezetőedzőként Debreceni Eszter, edzőként Bekk Zsanett, és Kovács Martin irányították a csapatot Sopronban.

A csapat közleménye szerint a mutatott játék, a bajnokságban eddig elért eredményei, valamint a játékosok nem megfelelő mentális és fizikai állapota miatt leváltásra került Vanja Miljkovic vezetőedző, és Frano Radan másodedző -  tudtuk meg a szűkszavú közleményből.

A múlt heti BKG elleni fájó vereséget követően, a szakmai stábot érintő változás után vágott bele a csapat az új edzői hármassal, Debreceni Eszterrel, Bekk Zsanettel és Kovács Martinnal az előttük álló feladatokra való felkészülésnek. Kezdésnek a bajnokságban veretlen, az Euroligában is jól szereplő Sopronhoz látogattak. A hét folyamán a lányok kemény munkát végeztek el, ugyanakkor teher nélkül léphettek pályára, hiszen ilyen erős ellenfél ellen csak arra kell jelen helyzetben koncentrálni, hogy lépésről-lépésre induljanak el a fejlődés útján. A mérkőzésen sérülés miatt még nem léphetett pályára Kovács Kitti, Révész Luca és Horváth Zsanett sem. Ezekről a hírekről már Debreceni Eszter megbízott edző beszélt.

Nem feltett kézzel kezdték a mérkőzést a pécsiek. Nem engedték az első negyedben elhúzni Magyarország legjobb, Európa élvonalához tartozó hazai gárda ellépését. A vendég idegenlégiósok közül Davis látványos távoli dobása esett a zsákba, a hazaiak közül Horváth és Vincze is pontszerző volt. A hazaiak négy sikeres tripla dobásával, 18-10-es eredménnyel zárták az első negyedet.

A második negyed 14. percében Debreczeni időt kért. A vendégdobások nem találtak célt, 28-12. Tenyér Zsófi nem találta a távolságot, hat közeli dobása a 15. percig nem ért kosarat. A vendéglátóknál a francia állampolgárságú Gaye alig hibázik, 17. percben 9 pontnál tartott. Az alig 20 éves Varga Aliz remek százalékkal dob, 10 nél tart a 18. percben, 40-18-as állásnál. A hosszú szünet előtt 43-19.  

A harmadik negyed jól indult a pécsiek számára, 6-8 az eredményjelzőn a 25. percben. Feljavult a pécsiek dobószázaléka. A folytatásban a hazaiak közel ötven, a vendégek közel harminc százaléknál tartanak. A negyed végére, 65-32.

Fáradt a PINKK, a záró negyedben 33. percben 74-32. Időt kért a pécsi mester 9-0-s hazai roham után. A 35. percben Tenyér Zsófinál megtört a jég és két pontos kosarat dobott kilencedik kísérlet után, 13-2 a negyedben. A másik oldalon a szerb Brooks minden helyzetből pontot érő dobásokat ér el. A 8 büntetője 100 százalékos pontossággal esett a kosárba. A PINKK csapatában Mujovic teljesítménye dicsérhető.

Az NB I-es  2021-2022 évi női kosárlabda bajnokság 9. fordulójában, a bajnoki tabella első és a tizenkettedik találkozóján  a Sopron - PINKK Pécs 424  találkozón több válogatott játékos (Fegyverneky, Határ) nélkül felálló soproniak könnyedén verték a pécsieket 92-41 arányban.

 

Szerző: Szabó Ferenc