Komlón díjazták a legjobbakat, az NB I-es kézilabdázok EHF kupában indulhatnak a 2022-2023 évi bajnokságban

2022. május 30. 15:16 2022. máj. 30. 15:16

Komló város kiemelkedő sportolóit díjazták az elmúlt napokban. Az elismeréseket a negyedik ízben adták át. A 2021/22-es bajnoki szezont Komló két legnagyobb sportszervezete. A negyedik alkalommal rendezett Komló Sport Bálon Szigeti Szabolcs a Komló Sport Kft ügyvezető igazgató, Polics József polgármester és Ordas Miklós, a Komlói Bányász elnöke és adta át a legjobbaknak járó elismeréseket.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. Ügyvezető igazgatója köszöntőjében rámutatott, sikeres szezon áll mögöttünk. Ezt alátámasztva kiemelte a női kosárlabdázók bajnoki címét, extraligás asztaliteniszezőink bronzérmét, NB.I-es kézilabdázók 7. helyét, valamint a Sport36-Komló serdülő- és ifjúsági csapatának előkelő helyezését a legmagasabb osztályban.

Polics József polgármester –a közelmúltban nálunk rendezett Extraliga Final Four-ra is utalva – a sport városának nevezte Komlót, ahol az önkormányzat igyekszik megteremteni a színvonalas sportolás feltételeit, de – mint megjegyezte – valódi tartalommal a sportolók töltik meg az erőfeszítéseket.


Labdarúgók között két díj is gazdára talált. Az „Év utánpótláskorú labdarúgója” címet Fábos Patrik érdemelte ki. A megyei bajnokságban szereplő Komlói Bányász felnőtt csapata legjobbjának a szezonban Koronics Márkot választották.

A regionális ligában szereplő Komló Sport KK női kosárlabdázói megvédték bajnoki címüket. Ebben nagy szerepet játszott Kakócz Kata, aki harmadízben vehette át az év legjobb kosárlabdázójának járó díjat.

A Sport36-Komló NB.I-es kézilabdázóinál két kiemelkedő teljesítményt díjaztak: az utánpótláskorúaknál az „Év játékosa” elismerés idén Begovácz Márkot, az ificsapat irányítóját illette. A felnőttek között – nem először – Jerkovic Srecko teljesítményét értékelte a legjobbnak a szakma. „Komló Kézilabdázásáért” díjat az Ultras Komló szurkolói csoport kapta. A képviseletükben Ács Péter vehette át az elismeréssel járó plakettet.

A legmagasabb osztályban, a legjelentősebb sikert az NB I - ben játszó férfi kézilabda csapat a Sport 36-Komló érte el. Vezető edzőjüket, Kilvinger Bálintot a 2021-2022 évi bajnokság értékelésére kértük a záró mérkőzésük, a Balatonfüredi találkozó után.

- Már korábban eldőlt, hogy nem tudunk elmozdulni a 7. pozícióból, de a korrektség és a búcsúzók miatt is a legtöbbet próbáltuk kihozni a mérkőzésből. Tudtuk, hogy jó csapat jön hozzánk, azt is tudtuk, hogy számukra milyen fontos a mérkőzés. Kézben is tartották a 60 percet, mi pedig folyamatosan felálltunk a hátrányokból. Küzdöttünk, hajtottunk, hogy egy szoros végjátékot tudjunk játszani, hogy pontot tudjunk szerezni. Valljuk be több nem volt benne. Ahogy visszazártunk, akkor mi hibáztunk, amit a Füred azonnal kihasznált. Hullámzó meccs volt, ahogy az egész bajnokság. Sokáig jól ment a játék, aztán itt a végén szembesültünk a korlátainkkal is. A 7. helyet jónak tartom, hiszen a bajnokságban sokszor erőn felül teljesítettünk. Az külön öröm volt, hogy ilyen szuper tavaszt tudtunk elindítani, ami megadta a kezdőlökést, hogy ilyen eredményes évet tudjunk zárni. Szeretném megköszönni a csapatnak az egész éves munkát, ahogy a stábnak is. A szurkolóknak, hogy ismét ilyen kiváló hangulat van a mérkőzéseken, itt Komlón mindenkinek meg kell küzdenie, hogy pontot szerezzen. Gratulálok a Fürednek a mai győzelemhez és a 3. helyéhez, a nemzetközi kupában pedig sok sikert kívánok. Eljött a pihenés ideje. Nyártól pedig újra belevetjük magunkat a munkába.”

Sunajko Filip, a Sport36-Komló csapatkapitánya is röviden értékelt. - Gratulálok a mi csapatunknak is, mert az egész szezont jól hoztuk le. Jól játszottunk, különösen tavasszal. A 7. hely teljesen reális, reméljük, hogy a következő szezonban jobbak leszünk és meglesz az EHF Kupa nekünk is.

 

Szerző: Szabó Ferenc