Könyvet írtak a PVSK kosarasairól

2021. február 11. 15:45 2021. feb. 11. 15:45

Pécs legrégebbi sportegyesülete a PVSK, mely napjainkban 17 szakosztállyal biztosit sportolási lehetőségeket a térségben élőknek. A PVSK szakmai vezetése az utókor számára könyvekben örökíti meg a sikereket. A napokban mutatták be a 75 éves a PVSK férfikosárlabda szakosztálya címmel megjelent könyvet.

Az elmúlt évben jelentette meg az egyesület a 100 éves megalakulása alkalmából megjelent könyveket, a „Mindörökké vasút!”, és az „Első vágányon”, avagy egy évszázada a pályán a PVSK címmel megjelent alkotásokat. A napokban sajtótájékoztatón mutatták be a 75 éves a „PVSK férfikosárlabda” szakosztálya címmel megjelent művet. Az eseményen a Pécsi Vasutas Sportkör társadalmi elnöke, MOB tagja, a PVSK-VEOLIA kosárlabda szakosztály elnöke, Rákossy Balázs is megjelent.  Rákossy a könyvismertetőn arról is beszélt, hogy egy hiánypótló mű jelent meg. Hozzá tette, hogy a PVSK fontos intézménye a városnak azon belül a férfi és a női kosárlabda is. Nem véletlenül Pécs, Magyarországon a kosárlabda egyik jelentős fellegvára.

 

Az egyesület elnöke Czerpán István beszédében arról beszélt, hogy jelentős esemény, hogy a múlt és a jelen kosárlabdázói helyet kaptak az alkotásban. Megőrizve a sportembereket az utókor számára. Így tettek, amikor az egykori ismert kosárlabdázóról, Szamosi Nándorról nevezték el a 2020-ban átadott sportcsarnokot a Verseny utcában.

A sportkönyvben Bán Gábor a PVSK-Veolia első emberétől, és Völgyi Pétertől, az egykori sikeres játékos és edzőről több portrét olvashatunk. Helyett kapott az írások között Pécs Város polgármestere Péterffy Attila, aki az általa vezetett  Pannonpower-cégcsoport támogatásnak köszönhetően  a PVSK stabil tagja lett az élvonalnak.   

 

A portrék mellett archív fényképek eredmények is találhatok. A kosárlabdát, de más sportot szeretők is érdeklődéssel lapozhatják a legújabb pécsi érdekeltségű sportkönyvet

Szerző: Szabó Ferenc