Kosáreső a Lauber Dezső sportcsarnokban

2021. április 14. 21:59 2021. ápr. 14. 21:59

Szerdán, az Oroszlány ellen kezdte meg szereplését az alsóházban a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabdacsapata, Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban. Hazai pályán győzelemmel indítanák a playoutot Ruják Andrásék. A cél nem síkerült, 91-98-as eredménnyel zárult az alsóházi rájátszás.

Az elmúlt 10 szezonban a pécsi kosarasok mindig eljutottak a felsőházi rájátszásba. Ez a sikeres időszak a 2020-2021 évi bajnokságban megszakadt.

Tíz szezon nagyon hosszú idő. Bár, az igazat megvallva nem bánnánk, ha arról beszélhetnénk most, hogy a tizenegyedikben is összejött a legjobb nyolcba jutás – azonban sajnos idén ez nem sikerült csapatunk számára. Amely így mostantól a 9-14. helyért folyó küzdelemben vagyunk érdekeltek. mondta válogatott keret tagja, a PVSK csapatkapitány a mérkőzés előtt.

 

Brikic nyitotta a kosáresőt, első perc végén 4-2. Ezt követően a vendégek fordítottak és negyedről negyedre javították eredményüket. A PVSK-Veolia csapatából Funderburk, Lewis, és Brkic tudta tartani az iramot a vendégekkel. Ruják lepattanó szerzésben volt inkább síkeres.

A vendégoldalon Abell, Illés és Washington dobásai hoztak síkert.  Az Oroszlány együttese számára. Illés Máté Csongor az OSE Lions játékosa minden helyről jó százalékkal dobot. Külön elismerés a játékosnak 5 síkeres távoli dobásáért.

A PVSK gyatrán dobta a közeliket és a büntetőket is. Mind két együttes egyformán volt pont erős a cserepadról. A PVSK és az Oroszlány kosarasai is 31-31 pontot dobtak a cserepadról.

 

- Tény, hogy furcsa ez a lebonyolítás – ismerte el a PVSK csapatkapitánya Ruják Andris - Pont az a csapat vagyunk, amelynek tényleg jól jött volna a középszakasz. Azonban azt mondták, hogy a világjárvány miatt rövidíteni kell a bajnokságot, aztán betettek egy hosszabb megoldást. Nem teljesen világos mögötte a koncepció .És akkor arról ne is beszéljünk, hogy nem elég a viszonylagos tétnélküliség, mindezt ráadásul nézők, szurkolók nélkül kell végigcsinálni. De nincs mit tenni, csinálni kell.

 

A PVSK-VEOLIA szombaton Jászberényben lép pályára, az alsóházban játszó utolsó helyen álló csapat otthonában.

Szerző: Szabó Ferenc