Kosáresőben nyert a PEAC a ZTE ellen

2021. január 18. 16:18 2021. jan. 18. 16:18

A PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabdacsapata a hétvégén fogadta a ZTE NKK együttesét Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban. Ez a pécsi csapatnak nyolc napon belül a negyedik mérkőzése. A Győr után kétszer játszottak a Sopronnal. Minden statisztikánál az a legfontosabb kérdés, hogy a PEAC játékosai mennyire tudtak regenerálódni.

A sereghajtó és nyeretlen ZTE múlt héten, szombaton mérkőzött a Sopronnal. Ahogy több alkalommal, úgy a soproni vendégjáték során is, a harmadik negyedben szakadt le a zalaegerszegi csapat. Most fordult abba a szakaszba a bajnokság, amikor van idő regenerálódásra és a ZTE arra is építhetett, hogy esetleg egy nagyobb terhelésből érkező riválist megszorongasson.

Megszorongatásra a pécsiek nem gondoltak, mert Kiss Virág első hazai támadásból máris pontot dobott és vezetést szerzett a PEAC. Szűcs Réka távolijával tovább növekedett a hazai előny. A másik oldalon a mérkőzés legidősebb játékosa, Szabó Petra válaszolgatott a pécsi dobásokra. A ZTE 12. percig szorongatta a pécsieket így az állás 23-20 volt. Kiss Virág és Wentzel Nóra találataival megindult a pécsi pontgyártás, 34-22 növekedett a pécsiek előnye a 15. percben. Remekül szedte a lepattanókat a hazai csapat. Ezekből gyűltek a pontok is, a negyed végére 53-28.

A Zalaegerszeg előző mérközéseken három negyeden keresztül bírta erővel. A pécsi fellépésük már a második negyedben megbotlott. Sikeres hazai játék eredményeként a második 10 percet 34-12-re hozták Sánta Petráék.

A hosszú szünet után, a meccs Strautmane triplával kezdődött. A PEAC a harmadik negyedben 4 perc alatt 16 pontot gyűjtött. A ZTE nem talált a kosárba. Mesterük időt is kért, 69-28-as állásnál.  A vendég gólcsendjét Tuchscherer törte meg a 27. percben 77-31. A negyedben nem sokat változott a helyzet, 30 perc után 87-34.

A 37. percben láthattuk a Pécs 100. pontját, Kaposi Pálma volt a szerzője, eredményjelzőn 101-45.

Remek dobó formában voltak a PEAC-Pécs női kosarasai szombat este 110-47-el zárták a ZTE elleni találkozót. Nehéz lenne kiemelni a jó teljesítményt nyújtó játékosokat, mert a pályára küldött 12 kosaras maximumot nyújtott. A dobó teljesítményük különösen elismerést érdemel, de minden statisztikai mutatójukat jó volt nézni. 

Szerző: Szabó Ferenc