Kötelező győzelem begyűjtve, nyert a PEAC a Vasas ellen

2022. január 9. 17:49 2022. jan. 9. 17:49

Veszélyes csapat érkezik Pécsre, mondta az NKA Universitas PEAC vezetőedzője, Csirke Ferenc a szombat esti Vasas Akadémia elleni bajnoki kosárlabda mérkőzés előtt.

A Vasas ellen több edzéssel tudtak készülni, a fiatal játékosoknak erre nagy szükségük is lehetett. Az előző időszakban 3 naponta játszották a mérkőzéseket a lányok. Kiss Virágéknak javítani valójuk is van, mert az utóbbi két mérkőzésüket elbukták. Írhatjuk, hogy a BEAC elleni nagyarányú vereség igen csak váratlan volt.

Lapunknak a PEAC vezetőedzője többször hangsúlyozta, hogy a csapat célja a dobogós hely megszerzése a női kosárlabda NB I-es bajnokságban. A Sopron és a Szekszárd mögött a 3. hely az alapszakasz befejezése után megszerezhető. 

A PEAC már az első perctől megtette a lépést a dobogó felé. A pontgyűjtést Tyaunna Marshall kezdte, meg se ált 25 pont begyűjtéséig. A pécsi csapatkapitány, Kiss Virág alig maradt le pontszerzésben az amerikai légióstól, 21 pont begyűjtése is dicséretes. A 10 lepattanó szerzése is kalapemelést kíván.

A második negyedben nem véletlen, hogy a legkevesebb pont esett. Az 5-5 csapathibát már a 16. percben begyűjtötték a lányok. A harmadik negyed végén a dudaszóval együtt a vendégcsapatból Szerencsés Tamara szerencsés triplát dobott a félpályáról.

A záró negyedben az edzők egy más után ki kérték az idejüket. A PEAC jött ki jobban a 60 másodperc alatt kapott megbeszélésekből. A negyedik negyed is dudaszóval együtt esett pontról szólt, amit Szűcs Réka ért el és 87-73-ra zárták a találkozót.

 

Mérkőzés után a legtöbb MVP pontot gyűjtött PEAC játékos, Marshall értékelte a találkozót:

- Kötelező volt megnyerni a mérkőzést. Nehezebb lett, mint gondoltuk. Lényeg hoztuk a találkozót. Az edző Csirke Ferenc is elmondta véleményét:

- Jó mérkőzést nyertünk meg. Mind két csapatnak gratulálok. Egy hete mély gödörbe voltunk, azt hittük könnyű mérkőzésünk lesz szombat este. Védekezésben hibáztunk, fizikálisan is. A Vasas kihasználta a hibáinkat. A támadásban úgy érzem, hogy jók voltunk.

A PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata is szombat este lépett pályára Kecskeméten. Rendkívül izgalmas mérkőzésen a rendes játékidőben 81-81-el fejezték be a csapatok a 40 percet. A hosszabbításban 10-8-ra nyertek a hazaiak, így a Kecskemét nyerte a találkozót, 91-89-re.

A PINKK Pécsi 424 Kozármislenyben fogadta a TFSE-MTK csapatát. A pécsi gárdából Jáhni és Tenyér méhecske módjára gyűjtötték a pontokat. Ketten szerezték az össz pont felét. A győzelemhez kevés volt. Az MTK csapatából többen voltak pont erősek és 67-82-vel Budapestre vitték a 2 pontot.

 

Szerző: Szabó Ferenc