Kovács Martin egyedül irányítja ezentúl a PINKK csapatát

2022. január 11. 20:24 2022. jan. 11. 20:24

A PINKK Pécsi 424 NB I-es női kosárlabda csapatánál az edzői trióból egy maradt, Kovács Martin. Debreceni Eszter és Bekk Zsanett ideiglenes megbízása lejárt. A megmaradt edzővel beszélgettünk, aki többször is hangsúlyozta, hogy jelenleg, átmeneti megoldásban dolgozik a csapatnál.

Az elmúlt év november 22-től Debreceni Eszter, Bekk Zsanett táraságában kaptunk megbízást, hogy év végéig irányítsuk a PINKK szakmai munkáját. A 2021-es esztendő zárómérkőzésén a Ludovika Csata mérkőzésen Bekk Zsanett ült a kispadon. A 14. fordulóban január 2-án már Cegléden egyedül ültem a kispadon vezetőedzőként – árulta el lapunknak Kovács Martin 

 

- Igen, itt volt a PINKK első győzelme a 2021-2022 évi bajnokságban. Mi történt Cegléden?

- A vendéglátók csapatában többen hiányoztak sérülés, és betegség miatt. Nálunk Mujovic és Stewart remek formában dobott. Az amerikai játékos lepattanószerzésben is a mezőny legjobbja volt. 

 

- Sok edzést levezettél már az új csapatodnál, mit erőltettél?

- A fizikális felkészülésen sokat dolgoztunk, és mentális munkára is szükség volt. El kellett hitetni a lányoknál a hosszú kudarcsorozat után, hogy nyerni is tudnak.   

 

- A legutóbbi mérkőzésen a TFSE-MTK ellen az első negyedben nagyon elment a vendégcsapat, (16-29) miért?

- Leginkább a lepattanószerzésben maradtunk alul. Utána negyedről negyedre próbáltuk utol érni a vendégeket, de nem sikerült. 

 

- Ezen a mérkőzésen két magyar kosaras Jáhni és Tenyér nyújtotta a legtöbbet. Mi ez az ingadozás?

- A kosárlabdában ilyen teljesítmény előfordul. A TFSE ellen Mujovic dobásai nem mind sikerültek. 

 

- Edzésekről mit lehet tudni?

- Heti 9 edzés van. Dolgozunk Kozármislenyben, a PVSK új csarnokában, és a POTE csarnokban is. Van kondi edzés, van videózás, és sok egyéb. 

 

- Legközelebb Budapesten, a BEAC otthonába lép pályára a PINKK. Előfordulhat meglepetésszerű győzelem?

- Igen, az jó jel, hogy a keret minden tagja egészséges, így mindenkire lehet számítani. Mindenképpen még több győzelmet szeretnénk szerezni a rájátszásig.

 

Szerző: Szabó Ferenc