Közel a felsőházhoz a PEAC-Pécs

2021. január 25. 15:29 2021. jan. 25. 15:29

A koronavírus járvány miatt elmaradt mérkőzést játszott a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabda csapata a Vasas Akadémia ellen vasárnap késő délután a Lauber Dezső sportcsarnokban. A mérkőzésnek tétje is volt. Várhatóan a győztes együttes az 1-8 között végez az alapszakaszban. Siker esetén nagy esély van arra, hogy Sarok Nikiék a felsőházban folyatják a bajnokságot.

PEAC-Pécs Vasas Akadémia: 81-69

PEAC-Pécs Vasas Akadémia 81-69

 

(24-16, 19-26, 17-9,  21-18)

 

Mérkőzés előtt a PEAC csapatkapitányától Sarok Nikolettől megtudtuk, hogy céljuk az ellenfél kulcsjátékosainak semlegesítése. A rossz döntéseket legminimálisra hozni. Az jó, hogy hosszú idő után napjainkban minden játékosunk egészséges. Edzéseket sem hagyott ki senki.

 

Az első negyedet Wentzel Nóra teljesítménye tette 24-16-os vezetéshez. Tegyük hozzá Andusic sem maradt le. Az idegen légiós, a pontszerzések mellett lepattanó szerzésben is remekelt.

 

A második negyedben, a vendégoldalon játszó Tóth Orsolya és az amerikai center Fraser, ötven százalékot meghaladó dobó teljesítménnyel megszorította a PEAC-ot. Húsz perc játék után 43-42.

 

A vendégek az első negyed első pontját szerezték és 0-2 volt az eredmény jelzőn. A 22. percben sikerült a Vasasnak az újabb vezető pontját megszereznie, Papp Klaudia révén, 43-44 volt az állás.

 

Wentzel ismét eredményes volt, így a PEAC vezetett 49-45-re a 25. percben. A válogatott keret tagja, Kiss Virág és Kaposi Pálma javította a dobó százalékát, és 30 perc után 60-51-re vezetett a Pécs.

A záró negyedben érkeztek a szerb válogatott, Strautmane triplái.  A lepattanó szerzésben a hazai csapat minden tagja jeleskedett, a 35. percben 72-58 vezetett a pécsi együttes. A PEAC játékosainak aszisztja duplája, mint a vendégeké 39 perc után. Szűcsék oldalán 20, Fraser oldalán 10. Andusic begyűjtötte az ötödik faultját, így nem folytathatja a játékot. A 40. percet Kiss Virág sem várhatta meg, ugyanis ő is kipontozódott.

A kosárlabda bajnokságban, az Európa-bajnoki selejtezők miatt hosszabb szünet lesz. A PEAC-Pécs legközelebb február 13-án Pécsett lép pályára Szekszárd ellen. A szünet alatti edzésekről igazoltan lesz távol Kiss Virág, aki magyar válogatottal készül az EB selejtezőkre.  A PINKK-Pécs 424 csapatának nem volt elmaradt mérkőzése a koronajárvány miatt. Vári Zitáék bajnoki mérkőzésen a Vasas Akadémia ellen lépnek pályára február 13-án, Budapesten.

Szerző: Szabó Ferenc