Közel voltak az éremhez a PEAC fiatal vívói

2021. május 26. 21:17 2021. máj. 26. 21:17

Az elmúlt napokban Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti sportcsarnokban rendezték a Kadét és Junior Párbaj Országos Csapat Bajnokságot. A PEAC is részt vett rajta, a sikerek sem maradtak el.

A két kadéttal: Imre Lucával és Jakobi Júliával fiatalított pécsi junior lánycsapat. Miklós Fanni kapitányságával egyetlen tusra volt a bronzhelyezéstől a 21 csapatot felvonultató erős mezőnyben. Ha valami, hát ez bravúros, tekintve, hogy az első három helyért is a legerősebb fővárosi csapatok küzdöttek, mondta a pécsi vívok technikai asszisztensánek,sajtóreferense. Plazzeriano Gábor.

Azt is megtudtuk, hogy a PTE-PEAC junior fiúcsapata a 16. helyezést érte el szintén 21 csapat között; a kadét fiúcsapat a 15. helyen zárt 29 csapat között, a leányok versenyében két csapatot is állított a Pécs: a 9. és a 12. helyezést érték el 24 csapat között.

A hétvégén, Szolnokon és Budapesten gyermek, serdülő és újonc korosztályban rendezik a vidékbajnokságot.

A PEAC vívószakosztálya hétfő-péntek között. A PTE Műszaki és Informatika szakán, a Boszorkány úton és a Református Kollégium sportcsarnokában, az Engel János úton várja a vívás kedvelőit 16 órától.


Szerző: Szabó Ferenc